enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4211
EURO
34,7401
ALTIN
2.432,75
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C

Pamukkale Belediyesi Akdeniz Belediyeler Birliği’ne Üye Oldu

Pamukkale Belediyesi Akdeniz Belediyeler Birliği’ne Üye Oldu
04.04.2018
A+
A-

Pamukkale Belediyesi, Akdeniz Belediyeler Birliği’ne üye oldu.

 

Denizli’nin en büyük ilçesi olan olan Pamukkale İlçesi Akdeniz Belediyeler Birliğine üye olurken, ilçeyi temsil edecek üyeler bugün gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında yapılan seçimle belirlendi.

Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in doğal üye olduğu birlik için Ak Partili Muharrem Özen ve Turgut Özkan,CHPli Özkan Aslan ve Mhp li Erdoğan Er seçildi. Yedek üyeliklere ise Ak Partili Erdoğan Er ve Aysun Tonel Karaaslan seçildi.

Akdeniz Belediyeler Birliği nedir?

1978 yılında Antalya-Isparta ve Burdur Belediyelerinin ortaklığında kurulan, Akdeniz Belediyeler Birliği, 2005 yılında Yürürlüğe giren Mahalli İdare Birlikleri Yasasına göre yeniden yapılandıktan sonra, Bu çerçevede, Tüm Yönetim organları, Teşkilat yapısı, Yeni Yasaya göre oluşturularak, Kurumsal yapısı tamamlanmıştır. Bu organizasyon yapısı içinde görevlerini sürdüren Birliğimiz, Muğla, Denizli, Afyon ve Mersin ili belediyelerinin üye olarak katılımları ile üye belediye sayısı 58 ulaşmıştır.
Özellikle son yıllarda, Bölge Belediyeciliğinin gelişimine yönelik Çalışmaları, üyeleri ile yakın işbirliği içinde üretilen programları ile alanında etkin bir kurum haline gelmiş, bu çerçevede hizmetlerini sürdürmektedir. Üyesi olan belediyelerin, merkezi İdare ile aralarındaki hizmet ve kaynak bölüşümü, mevzuat düzenlemesi konularında hak ve çıkarlarının savunulması, Belediyeler arası koordinasyon sağlanması, bilgi ve deneyimlerin birbirine aktarılmasına aracılık edilmesi, üye belediyelerin ulusal ve uluslararası platformlarda temsil edilmesi, belediye hizmetlerinin ve beldelerin tanıtımına öncülük ve ortaklık edilmesi, Birden fazla belediyenin ortak oluşturacağı projeleri ile bölge ve havza bazında geliştirecekleri projelerin hazırlanmasına ve hayata geçirilmesine ortaklık edilmesi, Belediyelerde insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hizmet içi eğitim programları uygulanması, Ülkemizin AB üyeliği sürecine belediyelerimizin uyumu kapsamında ortak çalışmalar yürütülmesi. Türk mevzuatının, belediyelere tanıdığı hak ve yetkiler çerçevesinde yerel nitelikli hizmetler üretilmesi, alanlarında faaliyetlerimiz sürdürülmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.