enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5224
EURO
34,9382
ALTIN
2.439,31
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

CHP’den istifa eden Gökhan Deda’dan sert açıklama: “O genel merkez sizin de genel merkeziniz değil mi?”

CHP Merkezefendi Meclis Üyesi Gökhan Deda, disipline sevk edilmesinin ardından hakkındaki kararı beklemeden istifa etmişti. Deda, istifa sonrası yayınladığı basın bildirisi ile istifa sürecinini anlattığı bir basın bildirisi yayımladı.

CHP’den istifa eden Gökhan Deda’dan sert açıklama: “O genel merkez sizin de genel merkeziniz değil mi?”
Chp
08.01.2021
A+
A-

Deda yaptığı açıklamada, CHP İl ve Merkezefendi ilçe başkanlığını eleştirerek, ‘CHP İl ve Merkezefendi İlçe yönetimi, kendisine karşı en ufak eleştiride bulunan herkesi partiden atmakla uğraşacağına, enerjisini insanları bütünleştirmeye, Denizli’nin ve Merkezefendi’nin asıl sorunlarına harcasaydı, bugün maalesef bunları konuşuyor olmayacaktık.’ ifadelerini kullandı.

CHP Merkezefendi Meclis Üyesi Gökhan Deda, disipline sevk edilmesinin ardından hakkındaki kararı beklemeden istifa etmişti. Parti içerisinde yaşanan anlaşmazlıklar sonrası disipline sevk edilen Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi Op. Dr. Gökhan Deda istifaya giden süreci anlatırken, CHP Denizli il ve CHP Merkezefendi ilçe başkanlığının tutumlarını sert dille eleştirdi.

“Demokratik talepler ihraç sebebi sayıldı”

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı’nın açıklamalarının ardından açıklama yapma zorunluluğu hissettiğini dile getiren Gökhan Deda, göreve geldiği günden bu yana doğruları alkışladığını, yanlışlara da şerh koyduğunu belirtti. İmar düzenlemelerine şerh koyduğu için hainleştirildiğini ifade eden Deda, birilerini haksız yere zengin etmeye yönelik uygulamalara karşı çıktığı için ötekileştirildiğinin altını çizdi. Demokratik taleplerinin ise partisinden ihraç sebebi sayıldığını dile getiren Deda, kararın demokratik bir şekilde alınmayacağının itiraf edildiğini söyledi.

Partisinden istifa eden Deda açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Maalesef partimizin en önemli referansları olan parti içi demokrasi, hak, hukuk ve adalet mevcut yönetim tarafından tamamen ortadan kaldırılmıştır. Düşünceleri özgürce ifade etmek, doğruya doğru demek, yanlışa da karşı çıkmak anında partiden ihraç gerekçesi yapılmaktadır. CHP İl ve Merkezefendi İlçe yönetimi, kendisine karşı en ufak eleştiride bulunan herkesi partiden atmakla uğraşacağına, enerjisini insanları bütünleştirmeye, Denizli’nin ve Merkezefendi’nin asıl sorunlarına harcasaydı, bugün maalesef bunları konuşuyor olmayacaktık.

Biz, demokrasiyi işleten ve tüm Türkiye’de demokrasi talep eden bir partiyiz. Partimizin bu en temel taleplerini yerine getirmeyen bir İl ve İlçe yönetimiyle görev yapabilmek mümkün olamaz duruma gelmiştir. Merkezefendi ilçemizdeki vatandaşlarımıza olan sorumluluğumu bu otoriter, ayrıştırıcı ve art niyetli anlayış ile sürdürme olanağım kalmamıştır.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı’nın, benim genel merkezden gönderildiğimi, bu nedenle uyum sağlayamadığımı belirten açıklaması, partim adına büyük talihsizliktir. Kendisine soruyorum. Beni AKP genel merkezi mi gönderdi? O genel merkez sizin de genel merkeziniz değil mi? Siz Cumhuriyet Halk Partisinin ilçe başkanı değil misiniz? Bu açıklamanızla kendinizi genel merkezin üstünde tuttuğunuzun farkında mısınız? Bana yaptığınız tüm bu ötekileştirmelerinizin sebebi, açıkça belli olmuştur ki özünde genel merkeze karşı olan hamasi tutumunuzun, kendinizi CHP’nin üzerinde gören tutum ve davranışlarınızın dışavurumudur.

Şunu açıkça ifade ederim ki 2019 Merkezefendi seçimleri sırasında seçim çalışmalarının ilk günlerinde, seçim koordinasyon merkezini terk ederek, seçimler bitene kadar da ortalıkta görünmeyen, başarımızda hiçbir emek sarf etmeyen, sonrasında seçim galibiyetini sahiplenenlerden nasıl Cumhuriyet Halk Partili olacağımı öğrenecek değilim. Benim gibi, kalbi her daim cumhuriyetle atan, yıllarını Atatürk ilke ve inkılaplarına adayan birine, sırf şu an ilçe başkanısınız diye CHP’yi şahsiyetinizde tekelleştiren, beni sizin ve belediyenin yanlış uygulamalarına muhalefet ettim diye partime muhalefet ediyormuşum gibi gösteren bu tür açıklamalarınızı şiddetle kınıyorum.

Denizli CHP İl ve Merkezefendi İlçe yönetiminin, göreve geldiğinden bu yana Denizli’de yaptıkları “ya bizdensin ya da değilsin” anlayışının karşısında olmaya, bu “kelle avcılığı” karşısında mücadele vermeye ve Merkezefendi Belediyesi’nin vatandaşlarımıza hiçbir faydası bulunmayan, sadece belirli zümrelerin çıkarlarına hizmet eden uygulamalarına karşı hak, hukuk, adalet ve vicdanım adına sesimi yükseltmeye devam edeceğim.

Dün Cumhuriyet Halk Partiliydim, bugün de ve yarın da gönülden partime bağlılığım devam edecek. Kayıtlı olmasam da partim adına doğruları desteklemeye, yanlışları eleştirmeye, Merkezefendili vatandaşlarımızın hak ve hukuku adına belediye meclis üyesi olarak çalışmaya devam edeceğimi tüm kamuoyunun bilgisine sunarım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.