enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2706
EURO
35,0914
ALTIN
2.475,78
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C

Enkazdan refakatçisi olmayan kaç çocuk çıkarıldı?

10 ilde yıkıma neden olan depremde refakatçisi olmayan kaç çocuk çıkarıldı? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayıları açıkladı.

Enkazdan refakatçisi olmayan kaç çocuk çıkarıldı?
10.02.2023
A+
A-

Enkazdan refakatçisi olmayan kaç çocuk çıkarıldı? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı deprem bölgesinde enkaz altından çıkartılan 162 çocuğun refakatçisi olmadığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Enkaz altından çıkarılmış ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır. 101 çocuk tedavisinin ardından Bakanlığımızın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına alınmıştır. 18 çocuğumuz ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmiştir.”

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA KORUYUCU AİLE NASIL OLUNUR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocukların ilk olarak bakanlığa bağlı kuruluşlara alındığı ve güvenli şekilde bakımlarının sağlandığı açıklanırken, ailelerine ulaşma çalışmaları yapıldığı belirtildi. Açıklama şu şekilde; “Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir.

Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.