enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2824
EURO
34,7927
ALTIN
2.408,11
BIST
10.275,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

OceanGate Şirketi Denizaltı Turlarına Devam Ediyor Mu?         

Geçtiğimiz haftalarda Titanik Kalıntıları’na tur yapan Titan Denizaltısı ile iletişimin kesilmesi, ardından 5 kişinin hayatının kaybetmesi ile gündem olan OceanGate Şirketi, internet sitesine “OceanGate, tüm arama ve ticari operasyonları askıya aldı” ibaresini ekledi.

OceanGate Şirketi Denizaltı Turlarına Devam Ediyor Mu?         
04.07.2023
A+
A-

OceanGate’in internet sitesinde 2024 yılında düzenlenecek tur tarihleri ve biletlerle ilgili bilgiler yer alıyor ancak görünen o ki bilet alma seçeneği şu an aktif değil.

2009 yılında Stockton Rush tarafından ABD’de kurulan şirket, ufak çaplı gezilerle yola başladı ve “insanlığı okyanusla tanıştırma” misyonunu üstlendi.

18 Haziran 2023 tarihinde Kanada sahillerinden ünlü Titanik gemisinin batığına doğru yola çıkan Titan Denizaltısı, iletişimin kesildiği haberi ile gündem olarak tüm dünyanın dikkatini çekti. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu olayda uzunca bir süre denizaltının kaybolduğu düşünülerek ne kadar oksijenleri kaldığı konuşulurken arama çalışmaları devam etti.

Şirket kurucusu Stockton Rush; daha önce Titanik’e 37 kez dalış yapmış olan Fransız biliminsanı Paul-Henri Nargeolet (71) ; Bir İngiliz havayolu yöneticisi olan Hamish Harding (58) ve  Pakistanlı işinsanı Şahzade Davud (48) ile oğlu Süleyman Davud (19)’ın yolculuk yapmakta olduğu Titan denizaltısının yalnızca kalıntılarına ulaşılabildi.

Sonraki günlerde süren araştırmalar sonucu yapılan açıklamada, tasarımı ve bir oyun konsoluyla yönetilmesi gibi sebeplerle sıklıkla eleştirilen Titan’ın, iletişimin kesildiği anda derinlik basıncına dayanmayarak patladığı öğrenildi. ABD Deniz Kuvvetleri Donanması, iletişimin kesildiği anda bir patlama sesi kaydettiklerini doğruladı.

Patlamanın son derece gerçekçi bir simülasyonu da internette paylaşılmaya devam ediyor. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.