enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4118
EURO
34,8308
ALTIN
2.431,96
BIST
9.987,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Pamukkale Alzheimer Merkezi Moral Oluyor

Bölgenin en modern merkezi olan Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi, koca çınarlarını ağırlamaya başladı. Alzheimer hastaları ve aileleri merkezden aldıkları hizmetten dolayı çok mutlu. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale’mizde cennetten bir köşede koca çınarlarımızı ağırlamaya başladık. Onların yüzünü güldürmek bizim için çok önemli” dedi.

Pamukkale Alzheimer Merkezi Moral Oluyor

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin seçim vaatlerinden olan ve bu yılın Mayıs ayının başında hizmete sunulan Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi, misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Hayırsever Abalıoğlu ailesi ve Pamukkale Belediyesi’nin katkılarıyla yaklaşık 14 Milyon TL maliyetle tamamlanan merkez içinde bulunan Çınar Ağacı’nın binanın tam ortasında hastalar için terapi bahçesi olarak tasarlandı. Merkezin en özel noktalarından olan Terapi Bahçesi, tıbbi aromatik bitki yetiştirilmesi ile birlikte, hobi etkinliklerinin yapılmasına uygun hale getirildi. Ayrıca bahçede yer alan kamelyalar ve yürüyüş yolları hastaların hoş vakit geçirmesini sağlayarak, proje ile birlikte tüm mahalle sakinlerine hitap eden oyun parkı ve kauçuk zemini komple yenilenerek hizmete sunuldu. Merkezden hizmet almak için yüzlerce kişi başvuruda bulundu. Başvurular incelendikten sonra her gün 20 Alzheimer hastası merkezden hizmet almaya başladı.

ALZHEİMER MERKEZİ’NDE NELER VAR?

Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi, Toplam 950 m2lik alan içerisinde inşaatı tamamlanan ve farklı, özel mimarisi ile dikkat çeken Alzheimer merkezinde bekleme salonu ve fuaye alanı, yönetim, toplantı odası ve sekretarya, hasta yakınlarına yönelik aktivite odaları, Gerontolog Odası, Grup Terapi Odası, Hemşire Odası, Hasta Dinlenme Odaları, Egzersiz Odası, hastalara yönelik aktivite odaları, mutfak, yemekhane ve kiler bulunuyor. Alzheimer rahatsızlığı bulunan kişilere hizmet veren merkezde, başvuru yaparak uygun şartları taşıyan kişilerin hizmet aldığı merkezde, sosyal hizmet uzmanı, hemşire, paramedik ilk ve acil yardım uzmanı, psikolog, sosyolog, fizyoterapist, ergoterapist, diyetisyen, el sanatları öğretmeni, müzik öğretmeni, spor öğretmeni bulunuyor. Alanında uzman kişilerle birlikte gün içinde vakit geçiren Alzheimer rahatsızlığı bulunan kişiler, evlerinden her gün alınarak, yine yakınlarına bizzat teslim ediliyor. Merkezde her gün farklı aktivitelerle hastalığın olumsuzlukları ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Merkezde, zihinsel aktiviteler, psiko-motor aktiviteler, fiziksel egzersizler, kuşaklararası iletişim aktiviteleri, kültür sanat aktiviteleri, müzik ritim aktiviteleri, özel gün aktiviteleri, bahçe uğraşları, paylaşım saati aktiviteleri yapılırken, sosyokültürel geziler de programlar içerisinde yer alıyor.

HASTA YAKINLARI ÇOK MEMNUN

Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi’nde hizmete girdiği günlerde, ilk misafirleri ile birlikte anneler günü etkinliği gerçekleştirildi. Geçtiğimiz haftada babalar günü etkinliğine ev sahipliği yapan merkezde, Alzheimer hastaları ve hasta yakınları ile bir araya gelindi. Etkinliğe katılan hasta yakınlarından Leyla Özer, eşinin Alzheimer hastası olduğunu ve bu merkezden hizmet aldığını ifade ederek, “Bu tesis açıldığından beri buraya geliyoruz. Eşim çok fazla şeyi unutuyordu. Buraya müracaat ettik, buraya gidip gelmeye başladı. Eşim buradayken ben daha rahat ediyorum. Eşim burada sosyalleşiyor, rahatsızlığına iyi geliyor. Burada değişik aktiviteler yapıyorlar. Spor yapıyorlar. Anneler günü etkinliğine de katıldık. Aynı şekilde babalar günü etkinliğine de katıldık. Emeği geçen herkese, Pamukkale Belediyesi’ne, Avni Örki başkanımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu. Yine eşi Alzheimer olan Yıldız Salman ise “Eşimi belediyemiz servisle gelerek alıyor. Burada zaman geçiriyor. Sonrasında tekrar servisle evimize getiriyor. Yaşlılara olan saygısından dolayı ve hizmetlerinden dolayı Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür ederiz” diye konuştu. Hürriyet Uysal da  eşi için farklı ve güzel bir ortam olduğunu, eşinin merkezde yeni arkadaşlıklar edindiğini söyleyerek, yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Faruk Keçeli ise eşinin Alzheimer teşhisi konulmasından bazı zamanlar mecburen evde yalnız bırakmak zorunda kaldığını belirterek, “Buranın açılması çok iyi oldu. Haftada 2 gün buraya geliyoruz. Evde yalnız kalmıyor. Burada yeni insanlarla tanıştı. Eğitimler, etkinlikler yapıyorlar. Belediye çalışanları evden alıyorlar sonra yine eve getiriyorlar. İlgili davranıyorlar.  Buranın yapılması bizim için çok büyük avantaj oldu. Pamukkale Belediyesine Alzheimer Merkezi için teşekkür ederim” dedi. Merkeze anneannesini getiren Melek Aksoy da iki aydır geldiklerini ve çok memnun olduklarını söyleyerek, “Personeller çok iyi çok duyarlılar. Biz çok memnunuz. Çok büyük yol aldık. Çok teşekkürler” diye konuştu.

BAŞKAN ÖRKİ, “KOCA ÇINARLARIMIZI CENNETİMİZDE AĞIRLIYORUZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, merkezin yapımı için çok özenli davrandıklarını ifade ederek, “Alzheimer merkezimizi yaparken koca çınarlarımız için yeryüzünde cennet bahçesi oluşturmak istedik. Hayırsever Abalıoğlu ailesi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’ın da destekleri ile Alzheimer merkezimi ilçemizin en güzel yerlerinden birinde yapımını tamamladık. Adeta Pamukkale’mizde cennetten bir köşede koca çınarlarımızı ağırlamaya başladık. Merkezimizde koca çınarlarımızın sağlığıyla ilgileniyoruz, yeni dostluklara şahitlik ediyoruz. Yaşlılarımız sabah sporunu yapıyor, egzersizliklerini aksatmadan devam ediyor. Terapi bahçemizde soluklanıyor, paylaşım saatinde çaylarımızı hoş muhabbet eşliğinde yudumluyorlar. Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi bölgeye, ilçemize, ilimize değer katan, yüreklere dokunan, yüzleri güldüren, gönülleri ferahlatan bir merkez oldu. Pamukkale ilçemize değer katacak projelerimizi gerçeğe dönüştürmek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.