enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
21°C
Denizli
21°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Palu ailesi davası: Tutuklu sanığa müebbet, diğerleri beraat etti

Türkiye’nin unutulmaz olaylarından biri olan Palu Ailesi davasında beklenen karar sonunda açıklandı! 15 yıl önce kaybolan ve cinayete kurban gittiği iddia edilen Meryem Tahnal’ın kızı Melike Tahnal’ın Sakarya’da öldürülmesiyle ilgili olarak, 1’i tutuklu 6 sanığın yargılandığı dava tamamlandı. Karar, Palu Ailesi’nin damadı Tuncer Ustael için müebbet hapis cezası olarak açıklandı. Diğer sanıklar ise beraat etti.

Palu ailesi davası: Tutuklu sanığa müebbet, diğerleri beraat etti
19.07.2023
A+
A-

Türkiye’nin en dikkat çekici olaylarından biri olan Palu Ailesi davası, Müge Anlı’nın programıyla hafızalarda yer etmişti. Kocaeli’de 15 yıl önce cinayete kurban gittiği iddia edilen Meryem Tahnal’ın kızı Melike Tahnal’ın Sakarya’da öldürülmesiyle ilgili davada karar günü geldi çattı.

Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Tuncer Ustael “Olası kasttan çocuğu kasten öldürme” suçundan müebbet hapse çarptırıldı. Diğer tutuksuz sanıklar ise beraat etti.

Tuncer Ustael, duruşmada yüzleştiği suçlamalara itiraz ederken, diğer sanıkların ise mahkeme tarafından beraat kararı alması şaşırtıcı bir sonuç olarak öne çıktı.

Palu Ailesi davası, Türkiye’nin gündemini uzun süre meşgul etmiş, Müge Anlı’nın programıyla adeta millete mal olmuştu. Tuncer Ustael’in aile içinde yarattığı karmaşa ve iftiralarıyla ünlenen bu olay, toplumda büyük yankı uyandırmıştı.

Kararın açıklanmasıyla birlikte, Melike Tahnal’ın acı hikayesi ve ailenin yaşadığı trajik olaylar bir kez daha gündeme gelirken, adaletin sağlanmasına dair tartışmalar da devam ediyor. Palu Ailesi davası, Türkiye’de hâlâ hafızalardaki yerini koruyan bir adalet mücadelesidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.