enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5244
EURO
34,8858
ALTIN
2.437,54
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Denizli OSB’de Eğitimler Devam Ediyor

Denizli OSB’de Eğitimler Devam Ediyor

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü personeline yönelik düzenlenen “Temizlik ve Hijyen” ve “Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımı” konulu eğitimler gerçekleştirildi.

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İş Yeri Hekimi Dr. Abdi Basmacı tarafından verilen “Temizlik ve Hijyen Eğitimi”nde, temizlik ve hijyen konularında ayrıntılı bilgiler verildi. Basmacı, “İnsan için en önemli konu sağlık olup; bunun için ilk şart temizlik ve hijyendir. Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümü kişisel hijyen olarak tanımlanır. Çalışılan ortamın temizliği ve hijyeni hastalığın dağılmasına engel olur. Odaların sık havalandırılması, masaların nemli bezle silinmesi ve kurulanması, kapı kolları ve merdiven tırabzanlarının temizlik malzemeleri ile sık sık silinmesi hastalıkların bulaşmasını önler. Kişisel temizlik çok önemli olup ellerin her yemekten önce ve sonra yıkanması, dişlerin sık fırçalanması, tırnak kesimi, ayakların yıkanması ve kurulanması, sık duş almak, saçları sık yıkamak kesinlikle yapılması gerekenlerdir.” dedi.

”Kullanılmayan Kişisel Koruyucu Donanımların hiçbir koruma sağlamayacağı unutulmamalıdır”

“Kişisel Koruyucu Donanımların Kullanılması” konulu eğitim A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İbrahim Ereşme tarafından verildi. Ereşme, “Sanayileşme ile birlikte ortaya çıkan yeni makineler birçok riskleri de beraberinde getirmiştir. Bu riskleri azaltmak için de bazı koruyucu önlemler alınmıştır. Bu önlemlerden biri de Kişisel Koruyucu Donanım kullanmak. Kullanılmayan Kişisel Koruyucu Donanımların hiçbir koruma sağlamayacağı unutulmamalıdır.” dedi.

Yapılan eğitimin ardından Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerine Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü olarak çok önem verildiğini ve çalışanların sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu belirtti.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü olarak gerçekleştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerine aksatmadan katılım sağlayan Zekeriya Karaca, Mehmet Güz ve Süreyya Korkut’a hediyelerini Bölge Müdürü Ahmet Taş verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.