enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2631
EURO
35,0847
ALTIN
2.470,25
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C

Avrupa Birliği Büyükelçileri, DTO’da Denizli’yi Konuştu

Avrupa Birliği ülkelerinden oluşan 16 Büyükelçinin bulunduğu 16 kişilik heyet Denizli Valisi Hasan Karahan ve Denizli Büyüşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaretinin ardından Denizli Ticaret Odası’nda toplantıya katıldı. 

22.10.2018
A+
A-

Avrupa Birliği üyesi 16 devletin büyükelçileri, Avrupa Birliği (AB) Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger önderliğinde Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ekonomik işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi. İlk bölümü basına açık olan Toplantıya Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu katıldı.

ERDOĞAN: AB YÜZDE YÜZ HİBE PROJELERİ İLE İLGİLİ CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ OLDU

Denizli iş dünyası ile bir araya gelen AB büyükelçileri heyetinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını DTO Başkanı Uğur Erdoğan yaptı. Erdoğan, Çok değerli sayın büyükelçim, özellikle Avrupa Birliği’nin yüzde yüz hibe projeleri ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız oldu. Kendisi ile çok ciddi çalışmalarımız oldu. Denizlimizde teknik tekstile dönüşüm ile ilgili Avrupa Birliği projesi kabul oldu. Bunun da toplam değeri 5 Milyon Euro, bu anlamda hem şehrin hem sanayicilerin ve iş adamlarının adına huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. dedi.

BERGER: PROJENİN ONAYLANDIĞI DUYMAKTAN MUTLUYUM

AB Delegsyon başkanı Christian Berger ise DTO’da yaptığı konuşmada, ‘Bizi ülkenize davet ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Aynı zamanda sayın Vali ve Belediye Başkanına bizimle birlikte oldukları için teşekkür etmek isterim. Sizlerle birlikte Avrupa Birliği, Avrupa Birliği üye ülkeleri ile Denizli şehri arasındaki işbirliği ile ilgili konuşma fırsatımız olmuş oldu. Benimle birlikte gelen bir çok Avrupa üye ülkesi büyükelçisi de var.  Denizli ile Avrupa’nın çeşitli şehirleri arasında yoğun bir iletişim olduğunu da biliyoruz. Tekstil önemli bir sektör Denizli’de, Turizm de önemli bir sektör. Ama aynı zamanda sağlık turizminin de geliştirilmesi için bir çabanız var. Bunu da biliyorum. Geçen sefer geldiğimde proje onaylanmamıştı. Şimdi onaylandığını duymaktan gerçekten çok mutlu oldum. Umarım Tekstil sektörünün geliştirilmesini sağlayacaktır. Şimdiden bu gün ve yarın şehirdeki temaslarımızı sabırsızlıkla bekliyorum’ ifadelerini kullandı.

Toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Kentteki ziyaretin yarın çeşitli programlarla devam edeceği ifade edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.