enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

DİKAB ‘İş Dünyası Kadınları Ödülleri’ Sahiplerini Buldu

DİKAB ‘İş Dünyası Kadınları Ödülleri’ Sahiplerini Buldu
11.04.2018
A+
A-

DİKAB İş Dünyası Kadınları Ödül Töreni bugün gerçekleştirildi. DTO’da gerçekleşen ödül töreninde 4 iş kadını ‘Pamukkadın’ ödülünü aldı.

Denizli Ticaret Odası’nda(DTO) bugün gerçekleştirilen Denizli İş Kadınları İş Dünyası Kadınları Ödül Töreni’ne Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci,Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu,DTO Başkanı Uğur Erdoğan, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert,DİKAB Başkanı Nilgün Ök, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak,Cumhurbaşkanlığı İnovasyon Ödüllü Aslı Elif Tanuğur Samancı ve çok sayıda iş kadını katıldı.

” İnşallah Pamuk Kadını almak tüm kadınlarımızın hedefi olur”

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan DİKAB Başkanı Nilgün Ök, ”Öncelikle çok güzel bir kalabalıkla davete icabet edenlere teşekkür ediyorum.Anladık ki salonlar artık yetmiyor. Şehir merkezimizde daha büyük salonlara ihtiyaç duyacağız.Biz burada toplantıyı yapmaya karar verdiğimizde büyük destekleri olan DTO ile birlkte olmak, hem de şehir merkezinde olması sebebiyle herkesin ulaşabileciği bir yer olmasını istedik.Bugün burada İş Dünyasının başarılı kadınlarını ödüllendiriyoruz. 4 Kadınımız ödül olacak. Bu tabiki sembolik bir sayı.Biliyorumki bugün burada bulunan birçok kadın bu ödülleri fazlasıyla hakediyor.Zaman içinde bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz töreni geleneksel hale getireceğiz. Biliyorsunuz DİKAB’ın kuruluş amaçlarından en temeli kadınların karar alma merkezlerinde yer almalarını sağlamak, farkındalık yaratmak, ekonominin içinde yer almasını sağlamaktır. Size ödülümüzü anlatmak isterim. Ödülümüzün adı pamuk kadın. Çünkü Denizlimiz tekstili ve pamuk tarlaları ile ünlü oradan pamuğu seçtik. Ayrıca Pamukkale’den esinlendik. Ödülümüzün anlında nar ve incir var bu da bereketi temsil ediyor.Üzerinde kocaman bir tacı var buda taşıdığını temsil ediyor. Onun üzerinde de bir çiçek demeti var. Bu da kadın ne kadar ağır bir yük taşısa da taç olduğunu gösteriyor. Kadınımız bir efe kadın. Bu da Türk Kadınının cesaretini anlatıyor. İnşallah Pamukkadını almak tüm kadınlarımızın hedefi olur” dedi.

Girişimcilik Hikayesini Anlattı

Konuşmacı olarak törene katılan ve girişimcilik hikayesini anlatan Ayşe Elif Tanuğur Samancı, ”Benim girişimcilik hikayemi anlatmak isterim. Hikayem hem mesleğim, hem de çocuğumun rahatsızlığı doalyısıyla başladı. Ben İTÜ’de mezunu gıda mühendisiyim. Yıllarca çeşitli kurumlarda çalıştım ve çalışmalarım oldu.Girişimci olmak için ilk olması gerek para değil bilgidir. Biz ilk olarak KOSGEB’den destek alarak başladık. KOSGEB desteği ile yaptığımız çalışmalarla Cumhurbaşkanlığı İnovatif Ödülüne layık görüldük.Devletimizin destekleri var ve giderek artarak devam ediyor. Hikayem özel sektörde çalışırken yeni anne iken başladı. Çocuğum doğduktan sonra her çocukta olan sık sık ateşlenme sorunu yaşadı. Doktora götürdüğümüzde bağışıklık sisteminin zayıf olduğunu öğrendik. Bu hastalığın da bir tedavisi bulunmuyordu. Bu şekilde geçen 5 yılın ardından daha vahim bir tablo ortaya çıktı. Çocuğumun bağışıklık sistemi çöktü. Tek çözümümüz bağışıklık arttırmaktı. Doktorumuz çocuğunuzu eve kapatarak insanlardan uzak tutacaksınız dedi. Peki Bağışıklığı nasıl arttırdım? Doktorumuz bana arı ürünleri sektöründe olduğumu, doğal ürünleri araştırarak çabalamamı istedi. Burada arıların ürettiği Propolisi çocuğuma vermiyordum. Çünkü Türkiye’de üretilmediğini ve ithal geldiğini biliyor ve güvenmiyordum. Bu olaydan sonra araştırmaya başladım.Tıbbi makaleleri araştırarak arı ürünlerinin bağışıklığı arttırdığını okudum. Çocuğuma bu noktadan sonra bu ürünleri vermeye karar verdim. Ama arıcıların bu ürünü üretmediği için bir arıcıyı ikna ederek tedaviye başladık. Çocuğum bu tedaviden 6 ay sonra iyileşti. Bu noktadan sonra madem doğada böyle mucizevi bir ürün var. Bende Türkiye’de Propolis ve arı ürünlerini üretmek için girişimcilik fikrim ortaya çıktı”dedi.  Ayşe Elif Tanuğur Samancı girişimcilik hikayesini anlatmasının ardından sektörde yaptığı atılımı, Arı ürünleri hakkında katılımcılar bir sunum gerçekleştirdi.

“İş adamı ve iş kadını ayrımı kalkacak, iş insanı gelecek”

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “ Genellikle iş dünyası ve genelikle ağırlıklı olarak erkek toplumda, kadınlarımızın hayatımızdaki yeri çok farklı. Özellikle Denizli’nin bu konuda apayrı bir yeri var. Denizli sanayisinde ve ekonomisinde bugünlere gelinmesinde kadınlarımızın çok katkısı var. Çünkü bizim bir dokuma kültürümüz var ve her dokumacı erkeğin yanında bir dokumacı, masurcu, sarımcı kadınımız var, annemiz var. Her başarılı erkeğin yanında bir kadının yer aldığı bir toplumda kadınlarımızın yeri her zaman farklı olacak. Bir hayalim var; birgün gelecek ve siyasi partilerde de kadın kolları olmayacak. Yine birgün gelecek ve işadamı diye bir ifade olmayacak. İş insanı denilecek” dedi.

“Girişimcilikte Türkiye’de birinci sıradayız”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “Bugün kadın girişimcilerimizle Denizli Ticaret Odası’nda bir araya gelip, ağırlamaktan onur ve gurur duyuyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana dedik ki “Bu şehirde hiçbir genç ve kadın kardeşimizin evinde kahvede oturmasını arzulamıyoruz”. Tek amacımız ilk günden itibaren sahaya inip kadınlarımızla irtibata geçerek Denizli’yi sanayi, ihracat, Ege’nin vizyon şehri haline getirmekti. Bu yüzden Türkiye’nin 8 ili içerisine sokabilmek için bütün unsurlarımızı kullanarak elimizi taşın altına koyduk. Girişimcilik eğitimlerinde sadece belge verip, dağıtmanın bu şehre katkısı olmayacağını biliyorduk. Bunu takip edip, sürdürülebilir iş yeri kurulabilmesi yönünde istişare edip, bu iş yerini kurmalarını sağlamaktı. 2016 yılına kadar bir tane girişimcilik eğitimi yoktu. 2017 yılına geldiğimizde şu anda Türkiye’de ilk sıradayız. Toplam müracaat sayımız 5000 kişi. 2000 kişiyi ise mezun ettik. 2000 kişiden ise 200 kardeşimiz iş yerini kurdu. Bu 200 firmanın da yüzde 65’i kadınlarımızdan oluşuyor. Bizlerde onları teşvik etme konusunda onlarla irtibattayız, sıkıntılarını dinliyoruz” dedi.

 

“İlçelerde esnaflarımız  kadın”

Zolan;”Buradaki bütün kadınlarımızı tebrik ediyorum. İş kadınları dendiğinde akan sular durur. Toplum belli hedeflere ulaşacaksa, tek kanatlı kuşun uçamayacağı gibi kadını ile erkeği ile yürümemiz ve koşmamız gerek.Toplantımızda birşey dikkatimi çekti. Erkekler alınmasın ama başta ben, uzun bir toplantı olmasına rağmen hanımefendilerden hiç kimse ayrılmadı.Bu kadınların ne kadar samimi, ne kadar işi ciddiye aldığını gösteriyor. Eğer kadın isterse herşeyi başarır. Kadın dayanıklılık anlamında en üst seviyededir. Kadın sonunda hedefine ulaşır.Bugün artık ülkemizde son yapılan anayasa değişikliği ile pozitif bir ayrımcılık söz konusu.Hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalar ortaya çıktı.Bunun sonucunda birçok başarılı iş kadınımız var.Ben ilçelere gittiğimde birçok esnafın kadın olduğunu görüyorum.Unutmayalım ki kadınlar koruyucudur. Ayrıcı Ticaret Odası Başkanı Uğur Bey’in bu konuda çok çalışması var. Buradan onuda tebrik ederim. Bugün burada ödül alacak kadınlarımızı, bütün kadınlarımızı tebrik ederim”dedi.

Konuşmaların ardından Denizlili 4 İş Kadınına DİKAB ‘İş Dünyası Kadınları Ödülleri’ verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.