enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

Rıfat Hisarcıklıoğlu Denizli’nin enerjisine hayran oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Denizli Sanayi Odası’nın (DSO) yeni binasının açılışını yapmak ve bir dizi ziyaret için Denizli’ye geldi. DTO üyelerine hitap eden Hisarcıklıoğlu ‘Sizlerde müthiş bir enerji var’ diyerek Denizlili iş insanlarına övgü yağdırdı. DTO Başkanı Uğur Erdoğan’a çalışmalarından dolayı takdirlerini sıraladı.

Rıfat Hisarcıklıoğlu Denizli’nin enerjisine hayran oldu
02.06.2022
A+
A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ilk olarak TOBB Ortaokulu ziyaret etti. Daha sonra Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Hisarcıklıoğlu Denizli Ticaret Odası’nda iş insanları ile bir araya geldi.

ERDOĞAN:”PANDEMİDE ESNAFIMIZIN SORUNLARINI BAŞKANIMIZA İLETTİK”

DTO Başkanı Erdoğan konuşmasında; “Şehrimizin ticaretine ve ekonomisine can ve yön veren tüm sektörlerimizle bir araya geldik. Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu Denizli’ye ziyaret için geldi. Ancak mühim konularımızı istişare edeceğiz. Oda olarak yılın 365 günü çalışmayı üretmeyi, ülkemize ve insanımıza kazandırmayı düstur edindik. Önceliğimiz insanımız. Üyelerimizi ve sektörlerimizin, mesleki ve kişisel gelişimlerini hızlandırmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. 130 farklı konuda eğitimler düzenledik. Girişimcilik eğitimini çok önemsedik. Uzman kaynakçılık kursları, ses yalıtım kursları, ikinci el alım satım, gayrimenkul danışmanlığı, mesleki yeterlilik belgelendirmelerini, E-ticaret eğitimleri, ihracata yönelik dijital pazarlama eğitimleri, iş İngilizce ve Almanca’sı eğitimleri verdik. Sadece iş ve işlemleri takip eden bir kurum olmaktan sıyrılıp 24 saat sosyal sorumluluk bilinciyle çalışan bir oda haline geldik. Günlük mesai bitse de kurslarımız akşamları da devam ediyor. İnsanımızı işlerinden alıkoymadan programlar yapıyoruz. TOBB’a bağlı A sınıfı mükemmel seviye akredite oda statüsünde olmamızın hakkını vermeye ekibimizle çalışıyoruz. Üyelerimizi KOSGEB desteğiyle yurt içi ve yurt dışı fuarlara götüren odaların en başında geliyoruz. 2019’da 617 üyemizi dünyanın dört bir tarafına taşıdık. Haziran ayında da Almanya’da gerçekleştireceğiz Heimtextil Fuarı’na Denizli’den 100’e yakın firmamızı götüreceğiz. Sayın Başkanıma canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Pandemi sürecinde esnafımızı yalnız bırakmadık. 1700 esnafımızı ziyaret ettik. Onların sorunlarını el alıp sorunlarını size gönderdik. Bu sorunları çözme noktasında gayretinizi ve emeğinizi biliyoruz. Ziyaretiniz bizleri son derece onurlandırdı.” ifadelerini kullandı.

HİSARCIKLIOĞLU:”SİZLERDE MÜTHİŞ BİR ENERJİ VAR”

Rıfat Hisarcıklıoğlu, Denizli’de gördüğü enerjiyi takdir ederek; “Denizli’nin ekonomisinin ne kadar dinamik olduğunu görmek için sizlere bakmak gerekiyor. Allah sizi nazarlardan saklasın. Denizli’ye her geldiğimde enerjiyi sizden aldım Anadolu’ya götürdüm. Sizlerde müthiş bir enerji var. DTO, DSO ve DTB Başkanlarımızın Denizli’ye kazandırdıkları orta okulun açılışını yaptık. Böyle bir okulu Denizli’ye kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca DTB’de Uluslararası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin açılışını yaptık. Denizli Sanayi Oda’mızın açılışını yaptık. Son olarak da Denizlili iş insanlarımızla dertleşeceğiz. Taleplerinizi, isteklerinizi alacağız. Denizli ticaretin, sanayinin, turizmin merkezi konumunda. Denizli’ye bu değeri kazandırdığınız için teşekkür ederim. Allah şahit pandemi döneminde Uğur kardeşim müthiş çalıştı. Sizden gelen tüm istekleri bakanlarımıza ilettim. Bu sorunların yüzde 99’u çözüldü. Pandemiyi hafif geçirdik dersek bu 365 oda ve borsa başkanlarımızın müthiş çalışması sayesinde oldu. Uluslararası akreditasyon kurulu tarafından Denizli Ticaret Odası’na 5 yıldız layık görüldü. Paris, Berlin ve Londra odalarına hangi imkanlar veriliyorsa DTO’da o standartta hizmet veriyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi. Denizli Sanayi Odası’nın (DSO) yeni binasının açılış törenine katıldı. Akşam ise Anemon Otelde iş dünyası ile bir araya geldi.

ÇİÇEK “DENİZLİ MARKA ŞEHİRLERDEN BİR TANESİ”

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Çemil Çiçek “Denizli bizim 81 ilimizin içerisinde marka şehirlerimizden bir tanesidir. Gerek Türkiye içinde gerekse Türkiye’nin dışında çalışan insanları, ticaret erbabı turizm şehri. Sayın rektörümüzün çabasıyla, gayretiyle üniversitemizde dahil bir bölgenin gelişmesi açısından tüm alt yapısı hazır ve bunu da hakkıyla hak ediyor. Denizli önemli bir ilimizdir. Böylesi önemli bir ilde açılışlar vesilesiyle burada bir arada bulunuyoruz. Bizi davet eden, misafir eden değerli başkanlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği meslek örgütleri içerisinde en eski olanıdır. Kendisinin bir geleneği var, kültürü var. Bir ülkenin gelişmesinde, tanıtılmasında meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının, en az siyasi partiler kadar meslek kuruluşlarının çok önemi var. Sorumluluğunu iyi idrak ederse. Edenler var etmeyenler var tabi, orayı da kamuoyu takdir ediyor. Dolayısıyla Türkiye’nin bugün geldiği refah seviyesinde, gelişmişlik seviyesinde aynı noktadaysa en önemli pay sizlerdedir. Çünkü bu ülke sizlerin çabasıyla gayretiyle, üretimiyle, ihracatıyla bugün bulunduğu konuma gelmişti. Hedeflediğimiz daha ileri noktalara gelebilmek içinde sizlerin çabası gayreti ve hiç şüphesiz meslek örgütlerinin önemli rolü var. Biz Rıfat beyle önceden tanışırız ama özellikle hükümetlerde bulunduğum dönemlerde, Türkiye mevzuatının değerlendirilmesinde en büyük desteği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gördük. Bu meslek odası ne işe yarar? Bende meclis üyeleriyle Ankara’da yaptığımız toplantıda meslek odalarının demokratik sorumluluk ve mevzuat açısından sorunlarını ifade etmeye çalıştım. Belki görülmeyen Denizli’den hissedilmeyen, Yozgat’tan, Kayseri’den farkedilmeyen bir öneli hizmeti var. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti Mevzuatı, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Üyesi ülkelerde dahil en yenilenmiş mevzuat bizdedir. Her yerde konuşuyoruz. Sıkıntı varsa bunun uygulamalarındadır, mevzuatın kendisinde değil. Eksik varsa o da düzeltilir, o ayrı mesele. Şimdi bu kanunların yenilenmesi sırasında, biz meslek örgütlerine de davetiye göndeririz yada taslağı göndeririz veya komisyonları çağırırız. Gelin bir düzenleme yapıyoruz, özel bir konuda düzenleme yapıyoruz. Bakın şimdi şu günlerde kira artışları ile ilgili bir takım spekülasyonlar var, bakın sadece bakanlık bürokratları bunları düzenlerse en az bir ayağı eksik olur. Onun için mecburen meslek kuruluşlarından görüş alınmasında fayda var, odalar birliği de verecektir. Eğer buralardan görüş alır, mevzuatı çıkarırsak Türkiye’de iktidarlar asgariye inmiş olur. Yani hariçten gazel okumak olmaz. Çok açık ve net söylüyorum ki bu kadar düzenleme içerinde hemen hemen her toplantıya katılan görüş bildiren kuruluşların başında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gelir. Dolayısıyla sayın başkanıma bir kez de sizin huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.