enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

11 şirkette görevine devam ettiği iddia edilmişti.. Kızılay’dan Kerem Kınık açıklaması

Kızılay Başkanlığı görevinden istifa etmesine rağmen kuruma ait 11 şirkette başkanlık görevine devam ettiği öne sürülen Kerem Kınık hakkında Kızılay’dan açıklama geldi.

11 şirkette görevine devam ettiği iddia edilmişti.. Kızılay’dan Kerem Kınık açıklaması
24.05.2023
A+
A-

Depremlerde Kızılay’ın deposundaki çadırları depremin ilk haftasında Ahbap Derneği’ne ve Türk Eczacıları Birliği’ne sattığı ortaya çıkan ve 12 Mayıs’ta istifa eden Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın hakkında önemli bir iddia gelmişti.Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan’ın haberine göre, Kerem Kınık, halen Kızılay Yatırım Holding Anonim Şirketi, Kızılay İçecek, Kızılay Çadır gibi 11 şirketin yönetim kurulu başkanlığını sürdürdüğü belirtildi.

Bazı haber sitelerinde yer alan iddiaya ilişkin Kızılay’dan ise yazılı açıklama geldi.

Yayımlanan açıklamada,

“Sözcü ve Korkusuz Gazetelerinin 24.05.2023 tarihli sayılarında yer alan, 4 Nisan 2016 – 12 Mayıs 2023 tarihleri arasında derneğimizin Genel Başkanlığını yürüten Dr. Kerem Kınık’ın Kızılay’ın iştiraklerindeki görevlerinden ayrılmadığı yönündeki yalan haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur. Kızılay Genel Başkanı iken 12.05.2023 tarihinde görevinden kendi isteği ile ayrılan Dr. Kerem Kınık, Kızılay Tüzüğü ve Kızılay iştiraki olan şirketlerin kuralları gereği aynı gün tamamı Kızılay’a ait olan tüm iştiraklerin yönetim kurullarındaki görevlerini de bırakmıştır. Bu tarihten itibaren Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince tescil süreçleri başlatılmıştır. Kızılay’ı itibarsızlaştırmaya yönelik gerçek dışı bu haberlerle ilgili olarak Kızılay tüm yasal haklarını kullanacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunulur.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.