enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3161
EURO
34,7711
ALTIN
2.389,65
BIST
10.257,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
20°C
Denizli
20°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde muhteşem mezuniyet gecesi!

Denizli 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi muhteşem bir törenle bu yıl 280 öğrencisini mezun etti. Yoğun bir katılımla gerçekleşen mezuniyet töreni renkli anlara da sahne oldu. Birbirinden farklı başarılara imza atan okul, bu başarıları ‘Bakış’ ismindeki kültür sanat dergisi ile de taçlandırdı. Okul müdürü Muslu Canlı geride kalan yılı Egeyön TV’ye değerlendirdi. Ayrıca dergide emeği geçen öğretmen ve öğrenciler mezuniyet gecesinde misafirlerine hediye etti.

19.05.2022
A+
A-

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencileri muhteşem bir geceyle mezun oldu. Yoğun bir katılımla gerçekleşen mezuniyet töreni protokol konuşmaları ile başladı.

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Halk Oyunları Ekibi gösterileri ile konuklara görsel şölen sundu.

Liseyi bitiren 280 öğrenci yeni hayatlarının başlangıcına ilk adımı atmak için keplerini fırlattı. Eski Kafa isimli müzik gurubu birbirinden güzel şarkılarını törene gelen misafirler için seslendirdi.

Okul Müdürü Muslu Canlı “Pandemi sonrası çok güzel bir yıl geçirdik. Hem ekonomik anlamda, hem kültürel sanatsal anlamda, hem sportif anlamda. Aslında biz pandemi öncesinde de çok yoğun çalışıyorduk ama 2022’ye aslında bu okul damga vurdu. Her alanda başarılarla yılı kapatıyoruz, Türkiye Şampiyonluklarıyla yılı kapatıyoruz. Ve dedik ki artık, çocuklarımızı mezun edelim, onların önemli gününü kutlayalım istedik. Çok güzel bir etkinlik, çok güzel bir ortam. Biliyorsunuz gençler geleceğimiz, biz gençlerimizi geleceğe, üniversite hayatlarına hazırladık. Mezun ediyoruz. Herkese hoş geldiniz diyorum” dedi.

15 Temmuz Anadolu Lisesi olarak bu yıl ki başarılarından bahseden Okul Müdürü Canlı, “çok fazla etkinlik yaptık, çok fazla proje yaptık, sportif alanda Türkiye Dereceleri kazandık. Tekvando, judo, güreş  gibi alanlarda. Çok farklı kültürel çalışmalarımız var, Zeybekten Horona adlı bir videomuz var, Türkiye çapında, kültürel alanda kültürel bir etkinlik, kültürel bir çalışma. 19 Mayıs marşımız var, sayamayacağımız pek çok etkinlikte imzamız var. Yeni bir dergimiz var, Bakış adında. Bu dergi bir okul dergisi değil, bu ulusal anlamda bir kültür sanat dergisi. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz emek verdiler, çok kaliteli bir dergi oldu. Kültürümüze bir diğer katkı olarak bunları sunduk. O kadar çok etkinlik yaptık ki sayamıyorum. Zaten okulumuza girerseniz, kapıdan itibaren kupalarla dolu olduğunu görürsünüz. Güzel bir yıldı” dedi.

Türkiye Şampiyonu Halk Oyunları Ekibinden de bahseden Canlı başarılarını şöyle sıraladı; “Biz Halk Oyunlarına önem veren bir kurumuz, zaten ben kendim Halk Oyunları ve Zeybek’i seviyorum. Ve Ege denince, Denizli denince Zeybekler akla gelir. Biz 2017 yılında ekip kurduk, 2018 yılında Türkiye 5.si olarak bu serüven başladı. 2019 yılında Türkiye 2.si oldu. İki yıl yarışmalar olmadı. 2022 yılında da amacımız olan Türkiye Şampiyonluğuna üç yılın sonunda ulaşmış olduk.”

Öğrencilere başarılarının devamını dileyen Muslu Canlı “Biz onları güzel bir şekilde yetiştirdik. İnşallah yolları, bahtları açık olur. Güzel bir hayat geçirirler, mutlu olurlar” dedi.

‘Bakış’ isminde kültür sanat dergisi çıkaran 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri dergiyi hazırlama süreçlerini Egeyön Tv mikrofonlarına anlattılar. Öğretmen Canan Gül, “Okulumuz gerçekten çok aktif bir okul. Bu aktifliğini ve faaliyetlerini bir dergi ile taçlandırmak istedik. Zaten dergimizde de bunu belirttik. Ve bunu yaparken de özellikle kültür sanat dergisi olsun, insanlar okuduklarında sadece bir okul dergisi formatını görmesinler, okuduklarında ilgi çekici konuları görsünler istedik ve hep beraber o yönde çalıştık” dedi.

Öğretmen Aslı Uysal Yılmaz “Dergimizin asıl mimarı Canan Hocamdır, emekleri çok çok büyüktür. Okulumuzda çok fazla faaliyet var ve dergimiz bir kültür sanat dergisi olmakla birlikte ulusal boyutta bir dergi niteliğini taşıyor. İçinde sanattan spora kadar her alanda, herkesin ilgilenebileceği türlerde inanılmaz içerikler var” dedi.

Öğretmen Selda Sağcan “dergiyi elimize aldığımızda ‘biz bu işi başardık’ diyebildik. Hep böyle albüm çıkaran sanatçıları görürüz, onlar ‘her birisi çocuğum gibi’ der bizde ilk elimize aldığımızda aynı duyguyu hissettik. Çok heyecanlıyız, inşallah yolu açık olur bu derginin. İnşallah ikinci sayısı çıkacak” şeklinde konuştu.

Öğrenci Aleyna Ciritoğlu “Daha önce okullarda bu tür dergilerin çıktığını duymuştum ama hiç böyle bir dergi çıkaran bir okulda bulunmamıştım, çalışmamıştım. Hocalarımız çok yardım etti. Takım arkadaşlarımızda çok yardım etti. Şimdi çıktığı için çok heyecanlıyız, emek emek çıktı. Çok mutluyuz” dedi.

Öğrenci Berkay Başbuğa “İlk başta çok heyecanlandım, çünkü bilmediğim bir şeydi. Yeni insanlar tanıdık, yeni dostluklar kazandım. Bu çok önemli oldu benim için” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.