enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

3’ünün kimliğinde doğum yeri ‘Çal’ yazıyor, 3 farklı ilçeyi yönetiyorlar

DENİZLİ’nin Çal, Baklan ve Bekilli ilçeleri gerek coğrafi yakınlık, gerek sosyo-kültürel ve ekonomik işbirliği ile dikkat çekiyor. Hatta üç ilçe de yaşayan insanların çoğunluğunun akrabalık bağı bulunuyor. Üç ilçenin belediye başkanlarının da kimliklerinde doğum yeri ‘Çal’ yazıyor. Çal, Baklan ve Bekilli öylesine iç içe geçmiş ki, buralarda yaşayan insanların buluşma yeri Pazartesi günleri kurulan Çal Pazarı oluyor. Üç ilçenin toprakları da iç içe geçmiş durumda. Çallı birinin Baklan, Baklanlı birinin Bekilli, Bekilli vatandaşın da arazileri Çal sınırları için de yer alıyor.

3’ünün kimliğinde doğum yeri ‘Çal’ yazıyor, 3 farklı ilçeyi yönetiyorlar
23.06.2023
A+
A-

 Baklan, Bekilli ve Çal’ın tüm davaları da Çal Adliyesi’nde görülüyor. Çal Devlet Hastanesi, üç ilçede yaşayan vatandaşlara hizmet veriyor.  Düğünleri birlikte yapıp, cenazeleri birlikte kaldırıyorlar. Durum böyle olunca da, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Baklan Başkanı Yusuf Gülsever ile Bekilli Başkanı Mustafa Çoban, vatandaşlar gibi sık sık bir araya geliyorlar. Ortak sorunlar için birlikte adım atıp, birlikte çare arıyorlar.

AKCAN; “ÇAL YÖRESİYİZ”

Çal Belediye Başkanı Akcan, Çal-Baklan ve Bekilli’den oluşan bölgeye ‘Çal Yöresi’ dendiğini söyleyerek, “Yok birbirimizden farkımız. Aynı toprakların çocuklarıyız. Düşüncelerimiz farklı da olsa, daima bir aradayız. Düğünlerde, cenazelerde, bayramlar da hep birlikteyiz. Yusuf Gülsever abim ile Mustafa Çoban kardeşimi Çallı olarak görüyoruz. Zaten onlar da böyle hissediyor. Hepimizin doğum yeri Çal” diye konuştu.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Çallıyız, hepimiz bir hallıyız” derken, Bekilli Başkanı Mustafa Çoban ise, üç ilçenin gerek siyasi arena gerek iş dünyası ve sosyal hayatta daha güçlü hale gelmesi için daha çok çalışmaları gerektiğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.