enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

4 günlük sokağa çıkma yasağı gelecek mi?

4 günlük sokağa çıkma yasağı gelecek mi?
20.04.2020
A+
A-

Türkiye’de 31 ilde son 2 hafta sonunda sokağa çıkma yasağı uygulandı. Özellile resmi tatil günlerinde vatandaşların korona virüs riskine rağmen sokağa çıkmasından yaşanan endişe bu kararın bu hafta 4 gün uygulanmasını gündeme getirdi. Bu hafta Perşembe gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cuma günününde eklenerek sokağa çıkma yasağının 4 gün uygulanmasına yönelik öneriler tartışılıyor.

TOPLUMUN GEVŞEMEMESİ LAZIM

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Tevfik Özlü, Habertürk TV’de Ebru Baki’nin sunduğu Para / Gündem programına katıldı. “Şu anki veriler umut verici olumlu. Eskiye göre daha iyi” diyen Prof. Özlü, şunları söyledi:“Çok hassas ve kırılgan bir noktadayız. Salgını kontrol altın almış değiliz. Vaka sayımız artıyor. Kayıplarımız artıyor. İnişe geçirmemiz lazım. Bu tedbirleri sürdürmemiz lazım. Toplulumuzun gevşememesi, rehavete kapılmaması lazım.”

SALI GÜNÜNÜ İŞARET ETTİ

Salı günkü toplantıyı işaret eden Özlü;“23 Nisan konusu Bilim Kurulu’nda ayrıca görüşülmedi ama bizim önerimiz bu kısıtlamalarının sürdürebildiği kadar yapılması yönünde. İdari kararlar bizi aşıyor. Salı günkü toplantıda bu gündeme gelebilir. Bu alınan sonuçlara bağlı. Seyir sıralamasındaki gidişe bağlı. Vatandaşın uyumuna bağlı. Şu anda yorumlamak zor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.