enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3833
EURO
34,5660
ALTIN
2.384,56
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

8 asırlık gelenek sürüyor! Denizli’de ‘Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı’ kortej yürüyüşü yapıldı!

Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırdır sürdürülen Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı etkinliğinin tanıtımı için kortej yürüyüşü düzenlendi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bu yıl 849.su düzenlenen dedi. Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı’na tüm Denizlilileri davet etti.

8 asırlık gelenek sürüyor! Denizli’de ‘Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı’ kortej yürüyüşü yapıldı!
19.08.2022
A+
A-

Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan ve bu yıl 849.’su düzenlenecek olan Sudan Koyun Geçirme Yarışması 27-28 Ağustos tarihlerinde yapacak. Çal Belediyesi’nin düzenlediği UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldığı etkinliğin tanıtımı için bugün Denizli Valiliği önünden 15 Temmuz Şehitleri Delikliçınar Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşe Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, MHP Denizli İl Başkanı Yusuf Garip, Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İYİ Parti Çal İlçe Başkanı Cengiz Okdem, PASVAK Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Topuz, Denizli Damızlık Koyun Yetiştiriciler Birliği Başkanı Kadir Özdemir katıldı.

Belediye Başkanı Fethi Akcan, kınalı koçlarla yapılacak olan kortej yürüyüşüne davette bulundu, “Türk milleti, kurbanlık koyunlarını süslerler, Allah’a kurban ederler, Türk milleti de evlatlarını bu vatana kurban diye başına kına yakıp gönderirler. Biz bu etkinlikleri bir bağ bozumu şenliği gibi, bir kavun karpuz, bir sarımsak şenliği gibi düşünmüyoruz. Biz bu 849 yıllık geleneği, bu topraklara Türk mührünün vurulduğu, en güzel örneklerinden biri olduğundan dolayı farklı algılıyoruz. Ben tüm Denizlilileri bu etkinliklere davet ediyorum” dedi.

Büyük Menderes Nehrinde su kalmadığını ifade eden Başkan Akcan “Etkinliği yaptığımız alana kadar su geldi ama o bölgeden sonra gelen Bekilli bölgesinde çiftçilerimiz mağdur durumda. Bende buradan sizlerin aracılığı ile başta Tarım ve Orman Bakanımız olmak üzere Devlet Su İşleri Genel Müdürümüz, Bölge Müdürümüz ve birlik Başkanlarımız olmak üzere hepsine çağrı yapıyorum, diyorum ki ‘Ne yaparsanız yapın, o suyu o barajdan akıtın. Çünkü insanların canı yanıyor, binlerce canlı yok oluyor” dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.