enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2074
EURO
35,0559
ALTIN
2.524,68
BIST
10.682,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
33°C
Denizli
33°C
Açık
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Açık
27°C

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz: İlki sembolikti, Cumhurbaşkanımız ikinci kez aday olacaktır!

AK Parti Denizli İl Teşkilatında, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi öncesi, milletvekili aday sıralamasının belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı. AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz temayül yoklamasında yer aldı. Yılmaz, Egeyön TV kameralarına özel açıklamalarda bulundu. Temayül ile ilgili konuşan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3.kez adaylığı ile ilgili hukuki süreci de değerlendirdi.

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz: İlki sembolikti, Cumhurbaşkanımız ikinci kez aday olacaktır!
A+
A-

AK Parti Denizli İl Teşkilatında, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi öncesi, milletvekili aday sıralamasının belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı. Temayül için görevlendirilen Eski Eğitim Milli Savunma, Ulaştırma Bakanlığı görevlerinde bulunan Yılmaz, TBMM’de Başkanlıık görevinde de bulunmuştu.

Yılmaz, Nihat Zeybekci Kongre Merkezi’nde bugünm gerçekleştirilen AK Parti temayül yoklamasında Egeyön TV’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Ahmet Deda’nın sorularını yanıtlayan Yılmaz, Denizli’ye sayısız kere geldiğini Turizm alanı başta olmak üzere bir çok alanda çalışmalar gerçekleştirdiği söyledi.

‘Tek kriter temayül değil ancak temayül bu konuda önemli kriter’

Temayül yoklaması ile ilgili görüşlerini ifade eden AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, 30’un üzerinde aday adayımız var. 2 bine yakın partimizin üyesi, yöneticisi arkadaşlarımız oy kullanıyorlar. En iyi kim temsil eder kentinizi diye soruyoruz. Tek kriter temayül değil ancak temayül bu konuda önemli kriter. Teşkilatla bağı nasıl adaylarımızın, Denizli ile bağı nasıl. Teşkilatınız olmadan bir şey yapabilmeniz mümkün değil siyasette. Bakın yüzün üzzerinde parti var. Ancak mecliste bulunan parti sayısı bir eelin parmaklarını geçmez. Bu güçlü parti, Mecliste en çok temsil edilen parti olarak güçlü olmalısınız. Güçlü olursanız, güçlü aday çıkarırsınız. Bizim de yaptığımız şey de bu. Halkımızın karşısına bunu bilelim ki öyle çıkalım istiyoruz’ dedi.

‘AK Parti kadınların temsilinde açık ara önde’

Gazeteci Ahmet Deda’nın kadın vekil adayları için poritif bir ayrımcılık yapılacak mı sorusun üzerine Yılmaz, ‘Şu anda TBMM’de hanım milletvekili sayısı yüzün üzerinde. Ama buunun yarıdan fazlası AK Parti’de. Diğer tüm partiler bir yana AK Parti kadınların temsilinde açık ara önde. Gençlerin temsilinde AK Parti açık ara önde. Niçin? Türkiye’nin geleceği gençler. Niiçin kadınlar olmadan bir toplumun ileri gidebilmesi mümkün değil. Dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız var mı avr. Valimiz var mı var. Bizden önce hanımefendi vali var mıydı? Yoktu. Vali hanım var mıydı yoktu. Özal zamanında vardı evet. Ondan sonra yoktu.’ diye konuştu.

‘Bize göre ilki sembolik cumhurbaşknalığıydı.. Yeni sistemde Cumhurbaşkanımız 2.kez aday oluyor’

Gazeteci Ahmet Deda’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3. kez adaylığı ile ilgili tartışmaları sorması üzerine bu tartışmalar hakkında da konuşan Yılmaz, ”Ben bir hukukçuyum. Bir hukuk doktoruyum bu doğru değil. 2018’de biz bir sistem değişikliği yaptıık değil mi? Parlamenterlik sisteminden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtik. Adı Cumhurbşaknlığı sistemi ama Başkanlık sistemi. Yürütme gücüü başbakanda bakanlar kurulundaydı. Cumhurbaşkanı yürütmeyi temsil eder miydi? Hayır. Yeni sistemde gerçek güç kimde başbakanı kaldırdık, bakanlar kurulunu kaldırdık. Hükümeti millet kuruyor dedik. Dolayısıyla 2014’teki Cumhurbaşkanıyla şimdiki Cumhurbaşkanı aynı şeyi temsil etmiyor. Yürütme gücüne sahip kimse 2 sefer seçilemez dedik. Eskiden yüzbin seçmen cumhurbaşkanı adayı var mıydı yoktu. bu seçmene verilmiş bir haktır. O halde seçmen bir kimseyi yüz bin imza ile aday gösterse bu kişi 2014’te de Cumhurbaşkanlığı yaptı sen bunu seçemezsin diyebilir misin? Diyemezsin. Onun iradesini engeliyorsun. İstisna getiriyor. İstisnalar açıkca kanunda belirtilmezler. Cumhurbaşkanına ilişkin 101. madde 2018 30 Nisan’da yürürlüğe girdi. Bir kanunun yürürlüğe girdikten sonra uygulanması esastır. Geriye doğru gidebilmek için bu istisna kanunun koyulması gerekir. En doğru kararı YSK kararı verir. Yetkili karar da YSK’nındır. Bize göre eskisi sembolik bir cumhurbaşkanı. Gerçek yürütmenin gücü başbakan ve bakanlar kuruludur. Keza bu anayasa komisyonunda görüşüldüğünde önceki Cumhurbaşkanları için de belirtilmiş, buna hiçbir muhalefet partisi itiraz yazmamış.Kararı YSK verecektir. Aksi bir karar verirse hukuksuz olur. YSK adaylığı onaylayacaktır’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.