enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

Aleyna Yurtkölesi cinayetine isyan ettiler: Artık yeter!

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Aleyna Yurtkölesi’nin İran uyruklu eski sevgilisi tarafından öldürülmesi sonrası, Denizli’de faaliyet gösteren kadın platformları birlikte basın açıklaması yaptı.

Aleyna Yurtkölesi cinayetine isyan ettiler: Artık yeter!
12.01.2021
A+
A-

Denizli’de 9 Ocak 2021 tarihinde meydana gelen olayda Pamukkale Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Aleyna Yurtkölesi evinde ölü olarak bulunmuş, polisin yaptığı soruşturma sonrası şüpheli ölümün cinayet olduğu ortaya çıkmıştı. Cinayeti işleyen ise genç kadının eski erkek arkadaşı İran uyruklu 25 yaşındaki Shayan Kheyrian olduğu ortaya çıkarılmıştı. Yaşanan bu acı olayın ardından Denizli’de faaliyet gösteren kadın platformları bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Artık Yeter!

Gün geçmiyor ki bir kadın cinayeti ile daha karşılaşmayalım. Dünyada her gün en az 137 kadın öldürülüyorken, potansiyel katillerin artık en yakınımızda olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız. Her gün kapımızın çalınabileceği ihtimali ile yaşamak istemiyoruz. Pamukkale Üniversitesi, 22 yaşındaki kız kardeşimiz, sıra arkadaşımız Aleyna Yurtkölesi 9 Ocak da evinde ölü bulundu. Aleyna, Shayan Khevrıan tarafından tasarlanarak öldürüldü. Katil Aleyna’nin evine giderken, cinayetten sonra kamera kayıtlarında tespit edilmemek için uzuvlarını kapatarak, eldiven takarak, koyu renkli kıyafetler giyerek gidiyor.

‘Cinayeti işleyenlere bu cüreti verenler İstanbul Sözleşmesini uygulamayanlardır’

Görgü tanıklarının aktardıklarına göre “Yardım Edin” çığlıklarının ardından çağırılan emniyet mensupları, kapıyı sadece çalarak açılmasını bekliyor. Biliyoruz ki; elini kolunu sallayarak kadın cinayeti işleyenlere bu cüreti verenler 6284 numaralı yasayı ve İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamayanlardır.

Bu cüreti verenler; pandemi sürecinde artan ev içi şiddeti ve tecavüzü görmeyip, meclis kürsülerinde nutuk çekenlerdir. Bu cüreti verenler; Boğaziçinde hakkını arayan kadınlara şiddet uygulayanlardır.

Bu cüreti verenler; tecavüzcü Musa Orhan’ın hala dışarıda olmasına müsaade edenlerdir. Katil Ümitcan Uygun’u tüm kanıtlar ortadayken, koruyanlardır. 1 yıldan fazla süredir Baş şüpheli Zaynal Abakarov’u sorgulamayanlardır.

Bu cüreti verenler; tüm bunlar ortadayken kendisine şiddet uygulayan erkeğe, ölmemek için özsavunma uygulayan Melek İpek’i tutuklayanlardır.

‘Cinsel taciz önleme birimleri istiyoruz’

Tüm bunlar yaşanırken Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan ise bir basın açıklaması yaparak katledilen kız kardeşlerimizin ardından “ Yine bizi üzen bir apart olayı ile karşı karşıyayız. Apartlarda yaşanan bu gibi elim olayların bir daha tekrarlanmaması için, gereken önlemlerin alınmasında Üniversite Yönetimi olarak hazırız” açıklamalarında bulundu. Soruyoruz Hocam bu cinayetlerin nedeni “Biz kadınların apartlarda yaşaması mi?” Gerçeklere kör kalarak, bu cinayetlere engel olamadınız ve gerçekleşmesi muhtemel, cinayetlere de engel olmazsınız. Biz kadınlar üniversiteler de başımıza gelebilecek herhangi bir şiddet, taciz, tecavüz, tehdit olaylarında başvurabileceğimiz “cinsel tacizi önleme birimleri” istiyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.