enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5157
EURO
34,9340
ALTIN
2.433,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Ali Babacan Denizli’de konuştu: “Denizli değişime hazır”

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Denizli’de miting gerçekleştirdi. Babacan, vatandaşlara ülkede yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerini anlattı. Babacan, 6 ayda krizden çıkış ve 2 yılda enflasyonu tek haneye indirme sözünü yineledi. Babacan’ın Denizlililere mesajı ise;”Denizli değişime hazır. Denizli’yi değişim heyecanı sarmış. Sizin coşkunuz hepimize güç veriyor. Denizli’nin yaren ustası hepimizin gönlünde taht kuran Özay Gönlüm; ‘Gımıldan gımıldanıver’ diyordu. Denizli çoktan gımıldanmış. Denizli çözüme hazırlanıyor.” oldu.

A+
A-

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Denizli Ulus Bulvarı’nda miting gerçekleştirdi. Mitinge çok sayıda vatandaş akın etti. Miting öncesinde DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları İdris Şahin, Mehmet Emin Ekmen, Selma Aliye Kavaf, DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar, ilçe başkanları ve partililer Egeyön TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Röportajları videodan izleyebilirsiniz.

DEVA PARTİSİ LİDERİ ALİ BABACAN’IN DENİZLİ’DEKİ KONUŞMASINDAN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR İSE ŞU ŞEKİLDE;

DENİZLİ DEĞİŞİME HAZIR

Denizli değişime hazır. Denizli’yi değişim heyecanı sarmış. Sizin coşkunuz hepimize güç veriyor. Denizli’nin yaren ustası hepimizin gönlünde taht kuran Özay Gönlüm; ‘Gımıldan gımıldanıver’ diyordu. Denizli çoktan gımıldanmış. Denizli çözüme hazırlanıyor.

BU GÜZEL ÜLKENİN GÜZEL İNSANLARININ ÇEKTİĞİ SIKINTILARA İTİRAZIMIZ VAR

Biz ülkemizi çok seviyoruz. Bu güzel ülkenin güzel insanlarının çektiği sıkıntılara itirazımız var. Bu yokluğa, yoksulluğa, haksızlığa, adaletsizliğe itirazımız var. Çiftçimizin mağdur edilmesine itirazımız var. Kale’de biber, Beyağaç’ta tütün, Honaz’da kiraz, Güney’de kekik, Tavas’ta çedirdek üreten çiftçimizin zararına satış yapmasına, mallarının elinde kalmasına itirazımız var. Bağların sökülmesine, tarlada 3 TL olan Çivril şeftalisinin pazarda 25 TL’ye satılmasına itirazımız var. Avdan’da köylümüzün toprağının gasp edilmesine itirazımız var. Denizli’de imar uygulamaları ile birilerinin kayrılmasına itirazımız var. Artan maliyetler nedeniyle tekstil üreticimizin dara düşmesine itirazımız var. Altyapı projelerinin başlatılıp yarım bırakılmasına itirazımız var. Endişe etmenize gerek yok bu şehir tarımı, ticareti, sanayisi, doğal güzellikleri, jeotermal kaynakları ile büyük potansiyele sahip. Biz güçlü Denizli için buradayız. Denizli’nin zenginliği için, sorunlara çözüm bulmak, dertlere deva bulmak için buradayız.

TÜRKİYE’Yİ AVRUPA BİRLİĞİ STANDARTLARINA ULAŞTIRACAĞIZ

Seçimden sonra Türkiye’yi her alanda Avrupa Birliği standartlarına ulaştırmak için çalışacağız. Avrupa Birliği’ne üye olalım veya olmayalım hiç önemli değil, standartlara ulaştırmak hedefimiz. Gençler Avrupa’ya gitmek istemesin, Türkiye’yi Avrupa standartlarına çıkaralım. Gençler Türkiye’de kalmak istesin. Önce hukuku ayağa kaldıracağız. Tüm haklarımızı güvence altına alacağız. Türkiye’yi birinci sınıf hukuk devleti yapcağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşı eşit ve onurludur. Sorunlarımızı eşit vatandaşlık ilkesi ile çözüp önümüze bakacağız. Böylece zenginliğe doğru dev bir adım atmış olacağız. Türkiye’yi mutlu insanların ülkesi yapacağız. Türkiye bunu hak ediyor.

KADINLARA ÜCRETSİZ KREŞ VE YAŞLI BAKIM EVİ SÖZÜ

Bu Beştepe’dekiler kadınların ahını aldı. Göreceksiniz kadınlar da Beştepe’dekilerin tahtını alacak. Evdeki kadının emeğini hiçe sayan, sokakların tekinsiz kılan bu iktidarı hep beraber müsait bir yerde indirip, güle güle diyeceğiz. Kadına şiddetin her türlüsüyle kararlı mücadele edeceğiz. Devlet şiddeti uygulayanın değil, şiddete maruz kalanın yanında olacak. Kadınları ekonomik yönden güçlendireceğiz. İş imkanlarını artarıcağız. Kadın evde çocukları, yaşlıları varken bunu nasıl yapacak? Onlar için bol bol kreşler ve yaşlı bakım evleri açacağız. Sanayide çalışan kadınlarımıza bunlar ücretsiz olacak.

GENÇLERE ÜCRETSİZ KURS, VERGİ MUAFİYETİ SÖZÜ

Gençlerimiz arzu ettiği işi bulmakta zorlanıyor. Yeni meslek edinmek isteyenlere, becerisini geliştirmek isteyenlere gerekirse 1 yıllık ücretsiz kurslar açacağız. Kurslara gidenlerin yol parasını ve öğle yemeğini biz karşılayacağız. Kursları tamamlayanlar işe girdiklerinde uzunca bir süre vergi ödemeyecekler. Kursiyerleri işe alan işveren sigorta primi ödemeyecek.

6 AYDA KRİZİ ÇÖZECEĞİZ, 2 YILDA ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRECEĞİZ

Son yıllarda çalışanların da emeklilerimizin de maaşları enflasyon karşısında eridi gitti. Bu hükümet bunun karşısında kulağını altına alıp yatıyor. İşçilerin, memurların, emeklilerin eline geçen para pul oldu. Biz ekonomik krizi 6 ayda bitireceğiz. Enflasyonu en geç 2 yılda tek haneye düşüreceğiz. Biz 2001/2022 krizini çözdük. Paradan sıfırları attık. Erdoğan o gece 20 TL ile poz verdi. O 20 TL o zaman 15 Dolar ediyordu. Bugün 1 dolar ediyor. Milletin cebi boş Erdoğan’a hava hoş. 20 TL’nin içinde doların 14 dolar eksilmiş. Bu para nereye gitti, kim aldı? Son dört yıldır tek imza ile ülkeyi yönetmeye başlayınca döviz kurunu patlatan kim? Zamanında ben imza atmasaydım, Babacan 6 sıfırı atamazdı diyor. Madem hikmet imzada at bir imza da enflasyonu düşür. Artık bu hükümet, Erdoğan yapamaz. Anlayamadığı şey hukuk, adalet olmadan, dürüst kadrolarla çalışmadan, kararları istişare ile almadan kriz çözülmeyeceğidir. 2008 krizini de çözdük. Dünyada kriz çıktığında dışişlerinden, ekonomiye döndük ve krizi yine çözdük. Bugünkü krizin çözümünün anahtarı da bizde.

ÇİFTÇİYE 50 MİLYAR, FAİZ VE KUR FARKINA 650 MİLYAR VERECEKLER

Bunlar en çok faiz ödeyen hükümet oldular. 11 yıl hazinenin başında biri olarak içim yanıyor. Bu yılki bütçenin faiz ödeneği 330 milyar. Bir de yeni icat ettikleri kur korumalı hesaplara 300 milyarın üzerinde kur farkı ödeyecekler. Tam 650 milyar TL ediyor. Bu yıl çiftçiye ödenecek tarım desteği ise 50 milyar TL. Erdoğan’ın ödediği 650 milyarı nereden buluyorlar? Vergilerimizden buluyorlar. Vergileri parası olmayandan alıp parası var olana veriyor. Parasına faize yatırana ödüyor. Onun için bu ülkede yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oluyor. Ezilenlerin hür sesi, gariplerin yoldaşı Erdoğan sana ne oldu? Bunların ödediği faizle 1 milyon adet TOKi konutu yapılabiliyor. Sen Merkez Bankası’ndan bankalara verdiği faizi indirerek, ülkedeki faizi indiremezsin. Vatandaşın, sanayicinin ödediği faiz arttı. Bunlar hesap kitap bilmiyorlar. Lafa gelince faiz lobisi diyorlar. Faiz lobisi şuanda Beştepe’de düğün yapıyor. Ev almayı, araba almayı geçtik, cep telefonu alamıyoruz. Bunlar memleketi geriye götürdü, bandı geriye sardılar.

SİZ HAVUZUN ÇATLAKLARINI KAPATIN, SU BİRİKECEK

Bugün Amerika’da yaşan vatandaş, bir hafta çalıştığında en son modelinden Iphone alabiliyor. Avrupa’da aynı Iphone’u 8-10 günde alabiliyorsun. Türkiye’de asgari ücretten hesap yaparsak 6 ay çalışmak zorunda kalıyor. Tabi başka hiçbir yere para harcamazsa. Bunlar gençlere çıkar telefonu diyor. Bir gence bir telefonu çok gören zihniyete ayıp olsun. Vatandaşın çoğu araba, ev almaktan vazgeçti. Bunlar insanların hayatlarını çaldı. Biz 6 ayda bunu çözeceğiz. Biz miletin kaynaklarını millet içi kullanacağız. İsrafı, yolsuzluğu önleyeceğiz. Siz havuzun çatlaklarını kapatın, su birikecek. Erdoğan, 2001’de hortumları keseceğiz diyordu. O hortumları kestik de hortumlar başka yere bağlandı. Biz milletin vergilerini, milletin hizmetine sunacağız. Sandık günü vatandaşımız DEVA’nın damlasının altına vuracak, geri bizde.

BU SEÇİMİ BİZ KAZANACAĞIZ

Bu seçimi çocuğunun beslenme çantasını güçlük çekerek hazırlayan ana babalar, torununa küçük bir hediye alamayan dedeler nineler, çarşıdan taneyle alışveriş yapan açlıkla sınanan emekliler, asgari ücretle geçinmeye çalışan işçiler, enflasyonun ezdiği dar gelirli insanlar, kazandığıyla malını yerine koyamayan esnaf, maliyetler altında ürettikçe zarar eden çiftçiler, en güzel yılları umutsuzluk ve kaygıyla geçen gençler, motosikletin tepesinde canını hiçe sayan kuryeler, konserleri yasaklanan sanatçılar, yargıda aklanmalarına rağmen hakları iade edilmeyen KHK’lılar, hak mücadelesi veren EYT’liler, düşüncesi ve kıyafeti nedeniyle hor görülenler, otoriter ittifakın görmezden geldiği insanlar, adalet kazanacak. Bu seçimi Türkiye kazanacak. Bu seçimi biz kazanacağız.

Ali Babacan, konuşmasının ardından sorunlara çözüm için hazırladıkları eylem planlarını anlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.