enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3445
EURO
34,8714
ALTIN
2.383,69
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Alperan Cami ibadete açılıyor

Denizli’nin ilçesi Baklan’da inşaatı devam eden Alperan Cami Ramazan ayında ibadete açılıyor.

Alperan Cami ibadete açılıyor
09.03.2023
A+
A-

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever’in girişimleriyle kısa bir süre önce yapımına başlanan Alperan Cami inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Mimarisiyle dikkat çeken caminin Ramazan ayına yetişmesi ve mübarek ayın ilk Cuma namazında ibadete açılması planlanıyor.

Konu hakkında Egeyön TV’ye konuşan Başkan Gülsever Baklan’ın ilk yerleşim birimine göre alt bölümde kalan bölgeye yapılan konutlarla birlikte cami gerekliliği doğduğunu halktan bu yönde talep gelince çalışmalara başladıklarını belirtti.

Gülsever ‘Bölgeye cami ihtiyacı olunca girişimlere başladık. Bu caminin eskisini kendim hazırladım. Duayen Mimar Ahmet Yoldaş’dan proje desteği aldık. Bu yörenin taşıyla ecdat nasıl yaptıysa kendi medeniyetimizde o tür bir mimari ile yapalım dedik. Bölgemizde bir taş ocağımız var. Oradan taşlarımızı aldık sonra usta ihtiyacımız oldu taş ustası bulmak da kolay değil. İş başa düştü. Kendi personelimizle gençlerle indirdik taşları harçları kardık ve inşaata başladık arkadaşlarımızla taşımızı duvarımızı ördük çatımızı çaktık. Ramazan ayına camimizi yetiştireceğiz. Selçuklu’nun ecdadımızın inşa ettiği Ulu Cami gibi doğal bir cami olacak nasipse müftümüzden müsaade alırsak ilk hutbeyi ben okutmak istiyorum Ramazan ayının ilk cuması burayı ibadete açmak istiyoruz’ dedi.

Alttan ısıtmalı olarak inşa edilen Alperen cami inşaatında taş ve tahta kullanıldı alt katında Kültür Merkezi açılacak olan cami mimarisiyle göz dolduracak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.