enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

Antalya’dan sonra Rusların yeni gözdesi Denizli mi oluyor?

2022 yılında Ukrayna ile Rusya arasında çıkan savaş sonrası hem Rusya’dan hem Ukrayna’dan insan akını olmuştu. Antalya, göç konusunda doygunluğa ulaşınca Ukrayna ve Rusya’dan gelenler Türkiye’nin farklı kentlerine yayılmaya başladı. O kentlerden biri de Denizli oldu.

Antalya’dan sonra Rusların yeni gözdesi Denizli mi oluyor?
24.02.2023
A+
A-

2022’de başlayan Rusya-Ukrayna savaşından kaçan Ruslar, Antalya’dan sonra Denizli’ye akın etmeye başladı. Antalya’da kira fiyatlarının artmasının ardından Denizli’ye gelen Ruslar nedeniyle il genelinde kira fiyatları yüzde 30 arttı. Kira fiyatları Rusların yoğun talebinin ardından 6-7 bin lira seviyesine çıktı. Depremzedelerin de kiralık ev arayışı nedeniyle kiralarda artışın devam ettiği öğrenildi.

Denizli24Haber’de yer alan habere göre, İranlı, Suriyeli derken Denizli’ye şimdi de Rusya’dan akın var. Rusya-Ukrayna savaşının ardından savaştan kaçan Rusların Antalya’da kira fiyatlarındaki fahiş artışın ardından Denizli’ye yöneldiği ortaya çıktı. Rusların özellikle Denizli’de apartlara yöneldiği, buradan ev tuttuğu öğrenildi. Rusların yoğun talebinin ardından Denizli’de kira artışı da yaşanıyor.

YÜZDE 50’Yİ GEÇEN ARTIŞLAR

Son yıllarda en çok rağbet edilen yatırım olan apartlarda Rusların da yoğun talebiyle kira artışları yüzde 50’yi aştı. Geçtiğimiz yıllarda 3-4 bin lira olan apart kiralarının yoğun talep sonrası 6 bin lira seviyesini aştığı öğrenildi. Rusların TL kur değerinin düşük olmasından dolayı 6 aylık, 1 yıllık hatta 2 yıllık kira ücretlerini peşin ödediği ifade ediliyor.

DEPREMZEDELER DE ARTIŞI TETİKLİYOR

Rusların yoğun talebinin ardından depremzedelerin de kiralık ev arayışı fiyatların daha da yükselmesine neden oluyor. Denizli’de çoğu bölgede kiralık ev ya da apartın olmadığı da belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.