enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
28°C

AÖF bütünleme sınavı var mı? 

AÖF bütünleme sınavı var mı? 
31.01.2023
A+
A-

AÖF bütünleme sınavı yapılıp yapılmayacağı öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. 21 Ocak 2023 – 22 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen AÖF final sınavına giren öğrenciler, bir yandan heyecan içinde sonuçların açıklanmasını beklerken, bir yandan da olası kötü not almaları durumunda AÖF bütünleme sınavı yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. Peki, AÖF bütünleme sınavı var mı 2023?  2022-2023 akademik takvimi ile AÖF bütünleme sınavı ne zaman yapılacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm bu soruların yanıtları ve çok daha fazlası haberimizde. 

AÖF Bütünleme Sınavı Var Mı?

Açık Öğretim Fakültesi AÖF öğrencileri, final sınavının yapılmasının ardından dikkatlerini tek bir soruya yöneltti. AÖF bütünleme sınavı var mı? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen final sınavları 21 Ocak 2023 – 22 Ocak 2023 tarihlerinde yapıldı. Binlerce öğrencinin katıldığı final sınavında bilgilerini test eden öğrenciler, bir yandan sınav sonuçlarını beklerken, bir yandan da olumsuz bir not almaları durumunda telafi imkanı tanıyacak olan AÖF bütünleme sınavı yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladı. 

AÖF Bütünleme Sınavı Var Mı 2023

Ancak, bu beklentide olanlara kötü bir haber var. Anadolu Üniversitesi AÖF bütünleme sınav yapmıyor. Açıklanan 2022-2023 akademik takvimi ile AÖF bütünleme sınav ne zaman sorusu yanıtsız kalmış durumda. AÖF sınav takvimi önünüzdeki süreç için de yayınlandı ve AÖF bütünleme sınav programda yer almıyor. 

Buna göre:

Bahar Dönemi Ara Sınavı: 15- 16 Nisan 2023 

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 27- 28 Mayıs 2023 

Yaz Okulu Sınavı: 19 Ağustos 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

2022-2023 AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 13-24 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak. AÖF kayıt yenileme sürecinde ders seçimi, ücretlerin ödenmesi ve otomasyon kayıt kontrolü büyük önem taşıyor. 

Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinde güz ve bahar dönemlerinde ara ve dönem sonu sınavları; yaz okulu tek sınav olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere Cumartesi ve veya Pazar günleri sabah ve veya öğleden sonra olmak üzere sınavlar yapılmaktadır. 

Sınavlar Türkiye’de ve K.K.T.C. Lefkoşa’da sabah saat 09.30’da, öğlenden sonra ise saat 14.00’te gerçekleştirilmektedir. 

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kağıdı olarak iki tür belge kullanılmakta olup, dersin özelliğine göre çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış ve eşleştirme gibi farklı tip sorular içerebilir. Detaylı bilgi için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğini inceleyebilirsiniz. 

Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir. 

Öğrenciler, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde https://aosogrenci.anadolu.edu.tr adresine giriş yaparak veya AÖF Bürolarından alabilirler. 

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir. 

Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar. 

Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar. 

Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30’ar dakika sınav süresi verilecektir. 

Ara ve dönem sonu sınavlarının tarihleri ve uygulama esasları, ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir ve öğretim yılı başında akademik takvimle birlikte ilan edilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.