enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
28°C

Avdanlı Hatice teyze madene karşı bu kez Ankara’dan haykırdı!

Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) Türkiye’nin farklı bölgelerinden ormancıları, köylerinde maden ocaklarına karşı direnen orman köylülerini Ankara’da bir araya getirdi.

Avdanlı Hatice teyze madene karşı bu kez Ankara’dan haykırdı!
26.12.2022
A+
A-

Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) Türkiye’nin farklı bölgelerinden ormancıları, köylerinde maden ocaklarına karşı direnen orman köylülerini Ankara’da bir araya getirdi. TOD Başkanı Hüsrev Özkara AK Parti döneminde Orman Kanunu’nun 34 defa değiştirildiğini belirtti.

Türkiye Ormancılar Derneği’nin düzenlediği “Türkiye Ormancılığında 98 Yıl” etkinliği ormancıların tüm bileşenleri ile bugün Ankara’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı. Etkinliğe konunun tarflarının dışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP milletvekilleri ve CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da katıldı. Denizli’den de Türkiye Orman Mühendisleri Derneği Denizli Temsilcisi Fikri Çuvaç ve üyeleri ile birlikte Avdan Maden Projesine karşı dik duruşu ile tanınan Avdanlı Hatice Kocalar katıldı. Kocalar toplantıda bir de konuşma yaptı.

Türkiye’nin dört bir yanında maden ocağı ve termik santraline karşı direnen köylülerin de geldiği Sempozyumun ilk oturumunda; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, TOD Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara, Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası(Tarım Orkam- Sen) Genel Başkanı Ahmet Keleş ve orman muhafaza memurları konuştu.

AVDANLI KÖYLÜ: “ETMEYİN YAPMAYIN’ DEDİKÇE KEPÇE İLE ÜSTÜMÜZE YÜRÜDÜLER, ADALET BUNUN NERESİNDE”

Köylerinde yapılmak istenen termik santraline karşı direnen Denizli’nibn Tavas ilçesine bağlı Avdan köyünden Hatice Kocalar’ın konuşması salonda büyük coşku yarattı. Kocalar, “Biz toprağımızda sular akmaz oldu. Ağaçlar kuşlar hep mahvoldu. Nohutumuz, tütünümüz çürüdü. ‘Etmeyin yapmayın’ dedikçe kepçe ile kürekle üstümüze yürüdüler. ‘Yapmayın’ dedik, bayrak diktik. ‘Hain’ olduk. Her hakareti gördük. Adalet bunun neresinde. Anlım ak başım dik. Kimsenin parasında pulunda gözümüz yok. İthal mal istemiyorum, toprağımı istiyorum” diye konuştu.

‘AKBELEN İÇİN ADALET’

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de termik santral için maden ocağı açılmak istenen Akbelen Ormanı ve bölgedeki zeytin ağaçları için mücadele eden köylüler, “Akbelen Ormanını vermeyeceğiz”, “Akbelen için adalet, Türkiye için adalet” “çimentocu şirket burayı terk et” sloganları attı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.