enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5101
EURO
34,8700
ALTIN
2.450,28
BIST
9.889,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık’tan 19 Mayıs Mesajı

Avrasya Yönetici Sanayici ve İş İnsanları Derneği(AYSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık’tan 19 Mayıs Mesajı
19.05.2022
A+
A-

Başkan Catlık mesajında şu ifadeleri kullandı.

Bundan tam 103 yıl önce savaşlardan harap ve bitap düşmüş orduları terhis edilmiş, tersanelerine girilmiş payitahtı işgal edilmiş, bir ülkede 19 Mayıs 1919’da Samsun’da bir güneş gibi doğan Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde bir büyük millet kendisine çizilmek istenen kadere karşı isyan bayrağını daha da yükseltmek başlattığı, milli mücadeleyi bu güzel vatan için hayal ettiği kendi temsilcilerinin oluşturduğu, meclis ile ve o meclisin hükümeti ile devam ettirmek için bütün dünyaya meydan okuyordu. Türk’ün yeni ocağında Anadolu’nun kalbinde Türk milletini bir araya toplamak için hareket etmişti.

Birinci dünya savaşı sonunda mağlup olmuş devletlerden biriydik teslim olmuş kendimizi galip devletlerinden merhamet ve insafına terk etmiştik. Ama alsında teslim olan millet değildi. Vatanın kahraman evlatları bulundukları bölgelerde işgallere karşı direndiler en büyük eksik direniş ocaklarını birleştirecek milli gaye etrafında toparlayacak olan önderdi. 13 Kasım 1918’de İstanbul’da ki işgalci devletlerin gemilerine bakarak geldikleri gibi giderler diyen bir bozkurt 19 Mayıs 1919’da bu duygularla Samsun’a ayak bastı. O kararlıydı milli hakimiyete dayalı kayıtsız şartsız bağımsız yeni bir türk devleti kuracaktı. Türk haysiyet izzeti nefsi ve kabiliyeti yüksek ve büyüktür diyordu. Böyle bir millet esir yaşamaktansa mahvolsun evladır. Dolayısıyla ya istiklal ya ölüm. İşte hakiki kurtuluş isteyenlerin parolası bu olacaktı.

Vatanın bütünlüğü milletin istiklali tehlikededir diyen Mustafa Kemal ekliyordu. Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Milli sınırlar içerisinde bulunan vatan bölünmez bir bütündür diyerek yol haritasını çizmişti.

Bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman mehmetçiklerimize türk bağımsızlık mücadelesinin  fitilini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bu yıla kadar Türkiye cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğü için şehit olan tüm askerlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun Allah onlardan razı olsun varlığımız türk varlığına armağan olsun ne mutlu türküm diyene .. Saygılarımla

                                                                                      Mahmut CATLIK

                      Avrasya Yönetici Sanayici ve İş İnsanları Derneği

                                                                                            Yönetim Kurulu Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.