enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Düşen Uçağın Enkazında İlginç Detaylar Var

Aydın’dan havalandıktan sonra irtibat kesilmesinin ardından düştüğü tespit edilen eğitim uçağının enkazındaki çalışmalar kötü hava şartları sebebiyle zor şartlar altında sürdürülüyor.

Düşen Uçağın Enkazında İlginç Detaylar Var
A+
A-

Aydın’daki bir uçuş akademisine ait uçak, dün saat 11.00 sıralarında havalandıktan kısa bir süre sonra radardan kayboldu. Devlet Hava Meydanları yetkilileri durumu hemen arama kurtarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Pilot Hamdi Yılmaz ve pilot eğitimi alan Merve Altun’un bulunduğu TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna172 tipi uçağı arama çalışmaları Denizli’de 8 ayrı noktada yapıldı. Arama çalışmalarına ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait gece görüş özelliği bulunan skorsky tipi bir helikopter de destek verdi.

Uçağın Enkazına Ulaşıldı.. Acı Haber Geldi

Aramalar sonucu uçağın enkazına Aydın’ın Karacusu ile Denizli Babadağ sınırında bulunan ve sarp kayalardan oluşan bölgede ulaşıldı. Bölgeye ilk giden ekipler pilot Hamdi Yılmaz ve pilot eğitimi alan Merve Altun’un da cesetlerine ulaştı.

Kayalık alanda bulanan bir vadiye düşen uçağın parçalandığı ve kısmen yandığı görüldü. AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri gece boyunca bölgede bekledi. Sabah ise enkazın çıkartılması için çalışma başlatıldı. Ancak yoğun sis ve kötü hava şartları ekipleri işini zorlaştırıyor. Uçağın kanadının gövdesinden ayrıldığı, ana parçanın ise 3’e ayrıldığı gözlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.