enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Açık
27°C

Bakan Karaismailoğlu Aydın-Denizli Otoyolu’ndaki son durumu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Denizli’ye geldi. 2020 yılında temeli atılan Aydın-Denizli Otoyolu projesini inceleyen Karaismailoğlu projenin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu projenin 2023 yılı içerisinde biteceğini açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu Aydın-Denizli Otoyolu’ndaki son durumu açıkladı
02.06.2022
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir dizi inceleme için Denizli’ye geldi. Bakan Karaismailoğlu Aydın-Denizli Otoyolu projesiniyerinde inceleyerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

Ege Bölgesi’nin olduğu kadar Türkiye’nin önemli merkezleri olan Aydın ve Denizli’yi birbirine bağlayan, Kapıkule’den başlayarak Marmara ve Ege Bölgesi’nin kat ederek Akdeniz’e ulaşacak kesintisiz otoyol ağını tesis edecek Aydın-Denizli Otoyolu yapım çalışmalarını inceledik.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yol medeniyettir’ diyerek bizlere gösterdiği hedef doğrultusunda tüm zorlukları göğüsleyerek, vatanımıza ve milletimize hizmet vermeyi kendimize amaç edindik. 2003 yılından buyana çok büyük işlere imza attık. 20 yıl içinde karayollarında 6 bin 100 km’den devraldığımız bölünmüş yol uzunluğumuzu 28 bin 650 km’ye çıkardık. Bizler sloganla değil yaptıklarımızla konuşuruz. Ülkemizin yalçın kayalarını, dağlarını, vadileri tünel ve viyadüklerle aştık. Bu dönemde dünyada yap-işlet-devret modeliyle yapılan en büyük projelerden biri olan İstanbul-İzmir Otoyolu’nu hizmete açtık. Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu ile ülkemizin en büyük petro-kimya ve ağır sanayi tesislerinin içinde bulunduğu Aliağa endüstri bölgesiyle, Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni otoyol konforu ile buluşturduk. Ankara-Niğde Otoyolu’nu açarak Edirne’den Şanlıurfa’ya 1230 km uzunluğunda kesintisiz otoyol ağını gerçekleştirdik. Asya ile Avrupa arasında ulaşım ve ticaretin ana kolu olan İstanbul’u konumunu daha da güçlendirecek Kuzey Marmara Otoyolu’nu hizmete aldık. 18 Mart Zaferi’nin yıl dönümünde milletimizin hizmetine sunduğumuz 1915 Çanakkle Köprüsü’nü de içeren Malkara-Çanakkale Otoyolu ile Avrupa ve Trakya’dan gelen trafiği güvenli ve akıllı yollarla Çanakkale üzerinden Güney Marmamara ve Türkiye’ye ulaşmasını sağladık. Yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirdiğimiz bu projelerdeki başarılarımızın yatırımcılara güven verdiğini görmekteyiz. Aydın-Denizli Otoyolu’nu da yine aynı modelle hayata geçiriyoruz. Tamamlandığında memleketimize kattığımız birçok eser gibi bu projemiz de Türkiye’nin rekorlar kırdığı bu dönemdeki yerini alacaktır.

Ticaret, tarım, turizm ve ihracat merkezi olarak ürettiği katma değerle ülke ekonomisine önemli katkılar sunan Denizli ile Aydın illlerimiz otoyol ile bağlanmaktadır. Bu illerimiz tarım ve sanayi üretiminin yanı sıra ülkemizin önde gelen turizm merkezleridir. Turistik trafiğin geçiş noktasında olan bölgemizin ulaşım altyapısını İstanbul-İzmir ve İzmir-Aydın Otoyolu ile ciddi bir biçimde güçlendirdik. Aydın-Denizli Otoyolu, İzmir-Aydın arasındaki işletmeye açılan İzmir-Aydın-Denizli-Antalya Otoyolu’nun bir bölümünü oluşturmaktadır. Böylece Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleri arasındaki geçit konumundaki Denizli ve Aydın illerimizin önemi daha da artmaktadır. Bölgenin en önemli ihracat merkezi konumundaki İzmir Limanı’na Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerinin daha kısa bir sürede nakledilmesi sağlanacaktır. Pamukkale, Efes, Didim ve Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerine ulaşım kolaylaşacaktır. Bölgemizdeki vatandaşlarımızın otoyolu heyacanlı beklendiğinin farkındayız. Bölgemiz ekonomik açıdan güçlenecektir.

PROJEDE SON DURUM

*Projemizde 3 bin 36 arkadaşımız çalışmaktadır.

*Maliyeti 1 milyar 100 milyon Euro civarındadır.

*140 km 2×3 şeritli anayol, 23 km 2×2 şeritli bağlantı yol olmak üzere toplam 163 km uzunluğundadır.

*13 viyadük, 100 köprü, 19 köprülü kavşak, 64 alt geçit ve 5 otoyol hizmet tesisi bulunmaktadır.

*Aydın-Denizli arasındaki mevcuy D320 karayolu üzeride 45 adet sinyalize kavşak bulunmaktadır. 126 km’lik güzergahın 2 saati bulan süresi otoyolumuz ile 70 dakikaya düşecektir.

*Zamanda 560 milyon TL, akaryakıttan 168 milyon TL ve karbondioksit salınımından 3 milyon TL olmak üzere yıllık 731 milyon TL’lik tasarruf sağlayacağız.

*Aydın-Denizli Otoyolu’nun temenlini Kasım 2020’de attık. Bugüne kadar 31 milyon metreküp kazı, 26,5 milyon metreküp dolgu yaptık. 463 menfezin 257’sini tamaladık. 67 tanesinde çalışmalar devam ediyor. 79 alt geçitten 37’si tamamlandı. 18 tanesinin imalatı sürüyor. 3 köprünün betonarme imalatlarını tamamladık. 11 tanesinin yapım çalışmaları devam ediyor. 13 viyadüğün 8’nde çalışmalar devam ediyor.

*163 km’lik otoyolun 116 km’sini yani yüzde 71’ne girmiş bulunmaktayız.

*Toplamda 1.2 milyon ton üst yapı imalatı gerçekleştirdik. Yüzde 37 ilerleme sağladık.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.