enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2682
EURO
34,7148
ALTIN
2.401,76
BIST
10.257,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C

Bakan Koca:”Kontrollü Sosyal Hayat” dedi ama maalesef Denizli’de sosyal mesafe hiçe sayıldı

Bakan Koca:”Kontrollü Sosyal Hayat” dedi ama maalesef Denizli’de sosyal mesafe hiçe sayıldı
08.05.2020
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni dönemin adı ‘Kontrollü Sosyal Hayattır’ demesine rağmen Denizli’de vatandaşlar sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak, belediyenin oturulmaması için şeritlerle kapattığı parkta dip dibe maskesiz oturarak virüs bulaşısına davetiye çıkardı.

Sağlık Bakanı Koca,”Türkiye’de koronavirüse karşı mücadelede ilk dönemi tamamlamıştır.Artık salgın yönetiminde güncel politika ve uygulamalarımızda bazı değişikliklere gidebiliriz. Yeni dönemin adı ‘Kontrollü Sosyal Hayattır’ demişti. Ancak, Denizli’de polis ekiplerinin yüzlerce uyarısı, belediye ekiplerinin aldıkları önlemlere rağmen vatandaşlar sosyal mesafe kurallarını ihlal etmeye devam ediyor. Kentin merkezindeki caddelerde vatandaşlar dip dibe gezip dolaştı. Vatandaşlar parklarda ise yasakları ihlal etti. Belediye ekiplerinin parka çektiği şeridi kopartan vatandaşlar, yan yana oturarak sohbet etti.

Hasan Özden adlı vatandaş, “Şu anda millet çok gevşemiş durumda, çoğunda maske yok, maske olanlarda da burun kısımları açık. Çok yakın mesafede birbirleri ile temas halindeler, yani çok büyük bir gevşeme var. Ben dikkat ediyorum fakat etmeyenler çoğunlukta” diye konuştu.

“Bu kadar kalabalık olacağını tahmin etmiyordum”

Niyazi Çoban ise mümkün olduğunca dışarı çıkmamaya dikkat ettiğini kaydederek, sosyal mesafeyi her vatandaşın koruması ve dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. Çoban, “Ben bir haftadan beri ilk defa çıktım dışarıya. Bu kadar kalabalık olacağını tahmin etmiyordum. Telefonum bozuldu, mecburiyetten çıktım, şöyle bir bakayım dedim. İkinci bir evreye geçtiğimizin göstergesi herhalde pek de durum iç açıcı değil. Yani şu andaki veriler ile 2 günden bu yana yükselen hastalık seviyesi var, insanlar sokağa çıkmaya başlamış. Durum biraz zor düzelecek gibi geliyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.