enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5535
EURO
34,9719
ALTIN
2.448,51
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Bakan Soylu’dan otoyol hız limiti ve Suriyeli açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Temmuz itibarıyla otoyollarda hız sınırının artırılacağını açıkladı. Soylu, Suriyelilerin gönderilmesine önce iş insanlarının isyan edeceğini söyledi

Bakan Soylu’dan otoyol hız limiti ve Suriyeli açıklaması
05.05.2022
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Temmuz itibarıyla otoyollarda hız sınırının artırılacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İçişleri Bakanlığı’nın kanun verdiği çerçevesinde 1 Temmuz itibari ile çalışmalar hazırlıyoruz. Standartların ilgili yollarda bunu karşılayabileceğini duyurdu. Hız limitlerini biraz daha arttıracağız” dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber’de soruları yanıtladı.

Bakan Soylu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

TRAFİK KAZALARINDA BAYRAM BİLANÇOSU

Bu bayramda daha çok yoğunluk ama trafik kazaları çok ciddi oranda azaldı. Uyarılar çerçevesinde kazalarda yüzde 37 azalma oldu. Ölümlü kazada ise yüzde 55 azalma oldu. Yaralı sayısı yüzde 47 düşüş yaşandı. Sürücülere çok teşekkür ediyoruz. Biz yüz binde 13 idi. Türkiye’de 2010 yılında trafik kazalarında yüz binde 13,4 kişi ölüyordu. Şuanda yüz binde 6 oldu. Yarı yarıya düştü. 2015 yılında 7 bin 530 varken 2017’de ise 7 bin 447 olurken geçen yılı 5 362 ile kapatmışız.

HIZ LİMİYİ ARTIYOR

İçişleri Bakanlığı’nın kanun verdiği çerçevesinde 1 Temmuz itibari ile çalışmalar hazırlıyoruz. Standartların ilgili yollarda bunu karşılayabileceğini duyurdu. Hız limitlerini biraz daha arttıracağız. 120 km ve otobanlarda 132 km olan hızlar arttırılacak.

SURİYELİLER HAKKINDA AÇIKLAMA

Dünya tarihinin önemli göçlerinden birini hep birlikte yaşıyoruz. Afganistan’daki göçün sebebi biz miyiz? Biz değiliz. Suriye iç savaşını biz başlatmadık. Ya Lübnan, ya Orta Asya…

İnsanlar iç savaş varsa, yoksulluk varsa, eğer bir taraftan sağlığa, eğitime, suya, gıdaya erişemiyorsa bu insanlar ne yapacaklar? Nasıl bir hayat tanzim edecekler. Bunları Türkiye’nin hukuk sistemini hadsiz şekilde eleştiren ABD yaptı.

Kimlerin operasyon çocuğu olduğunu, elemanı olduğunu hepsini çözdük. Dışardan da uğraşılıyor ama içerden de büyük gayret sarf ediliyor.

2023’te seçim var. Siyasi partilerin ne yapması lazım. Bu durumu dejenere etmeleri lazım. 2019’da dejenere ettiler, belediyelerin bir kısmını kazandılar.

İstanbul’da fabrikanda Suriyeli çalıştır, sigortada yapma. Sonra ‘Bu Suriyeliler’ ne olacak de. Önce iş insanları isyan edecek. Ben Çalışma Bakanlığı döneminde iş insanları geldi. Suriyelilerin çalışması için düzenleme yapılmasını istedi. Sessiz İstila bir edepsizliktir. Bir yalandır ve bunu ortaya koyup bunu sosyal medya üzerinden toplumu tahrik eden ve direk hükümeti hedef alan saldırı ile karşı karşıyayız.
Ümit Özdağ’ın yaptığı Soros taktiğidir.

Türkiye’de toplam 3 milyon 762 bin 386 Suriyeli var.

Avrupa Birliği, Türkiye’nin göçmen deposu olmasını istiyor.

Sessiz İstila filminin parası nereden geldi?

Bunlar bu ülkenin çocukları değiller, açık ve net söylüyorum bunlar birilerinin çocukları olmuşlar.”

Sunucunun Ümit Özdağ’dan gelen açıklamaları Süleyman Soylu’ya iletmek istemesi üzerine İçişleri Bakanı, “Kabul etmiyorum. Bunu söylerseniz toplantıyı terk ederim. Bu adam hayvandan aşağı. Adam yerine koymam. Kendisi Soros çocuğudur, operasyon çocuğudur” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.