enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Her Ay Bir İlçede Toplanacak!

Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Pazar günü kahvaltılı bir yönetim kurulu toplantısı düzenledi. Toplantıda derneğin 2019 yılı faaliyetleri ile ilgili önemli kararlar alındı.

Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Her Ay Bir İlçede Toplanacak!
A+
A-

Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Pazar günü Kahvaltılı bir yönetim kurulu toplantısı düzenledi. Toplantıya Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Deda, Başkan Yardımcısı Bülent Topuz, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüdaverdi Akbeyik, Mehmet Ali Güler, Mustafa Örgüt, Mehmet Duman ve Nazmi Çankal katıldı. Dernek Başkanı Abdullah Deda’nın daveti ile Deda Düğün Salonları’nda gerçekleşen toplantıda Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 2019 yılındaki eylem planı değerlendirildi.

HER AY YÖRENİN BİR İLÇESİNDE TOPLANTI KARARI

Aralık ayında gerçekleştirilen olağan genel kurulunda belirlenen yeni yönetim ile birlikte çalışmalarına başlayan Dernek yönetimi, çoğunluklu katılım sağlandığı yönetim kurulu toplantısında dernek olarak kurulda alınan kararları yeniden gözden geçirerek 2019 yılı için eylem planı üzerinde çalışma gerçekleştirdi. Bu kapsamda dernek yönetimi her ayın ilk salı günleri olmak üzere her ay bir toplantı gerçekleştirerek çalışmalarını hızlandırma kararı aldı. Yönetim Kurulu üyelerinin fikir birliği ile, alınan karar doğrultusunda Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak ilk toplantısını 2 Nisan 2019 Salı günü Bekilliler Derneği’nde yapılmasını kararlaştırdı.

ÇAL YÖRESİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN GÜNDEMİ YOĞUN

Deda Düğün Salonları’nda gerçekleştirilen toplantıda; Baklan, Bekilli ve Çal’da bulunan yerel dernekler ile temasların geliştirilmesi, Çal Yöresi Dernekler Birliği’nin kurulması için atılması gereken adımlar, Çal Aşağıseyit Koyun Atlatma Şenliği’ne dernek olarak verilebilecek olan desteklerin neler olabileceği gündem maddeleri üzerinde duruldu.

Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Doğa ve Çevre Duyarlılığı, bez torbalar

PLANLANAN ETKİNLİKLER ELE ALINDI

Abdullah Deda’nın başkanlığında düzenlenen toplantıda Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler ile ilgili de ayrı bir çalışma yapıldı. 2019 yılı içerisinde Kültürel anlamda eğitim programları, Baklan, Bekilli, Çal Yöresi’nden çıkan Sanat, Bilim ve Siyaset alanında başarılar elde etmiş isimleri bir gecede buluşturma, yine yörede yeşillendirme çalışmalarına katkı sağlama gibi yapılması planlanan etkinlikler ele alındı.

AKBEYİK: DERNEĞİMİZİN AMACI BU GÜNÜMÜZÜ VE GELECEĞİMİZİ ZENGİNLEŞTİRMEKTİR

Toplantı hakkında görüşlerini Denizli Deda Haber ile paylaşan Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüdaverdi Akbeyik, ‘Denizli’nin 3 şirin ilçemiz Baklan, Bekilli ve Çal zenginlik dolu bir geçmişe sahiptir. Dernek olarak bizim görevimiz bu zenginlikleri ortaya çıkararak, Bugünümüzü ve geleceğimizi zenginleştirmektir. Mustafa Kemal Atatürk” Türk genci atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır” diyerek bizlere yol göstermiştir. Bizim Memleketimiz, Denizlimiz ve Çal Yöresi tanınması gereken bir yer. Baklanlı Hemşehrim Hüsamettin Ataman Bey “Yıldırım Beyazıt’ın eşinin gelinliğinin Buldan’da dikildiğini ve bu gelinin de Mevlana’nın torunu olduğunu” ifade ediyor. Prof. Dr. Önder Göçgün Hocam “Mevlana’nın Yakın Dostu Şems-i Tebrizi’nin mezarının Denizli’de olma ihtimalinin güçlü olduğunu” ifade ediyor. Her insanın, Hüsamettin Gazi’yi, İsa Beyi, Mahmut Gazi, Selcen Beyleri ve Ahmet İzzet Çalgüner’leri tanıyarak “Daha Zor İşler” yapmak için güçlerini ortaya çıkarmaları, ortaya koymaları hepimizin görevi.
Çökelez kaç kişi tanıyor? Çökelez ismi nereden geliyor bunu bilgileri, Pamukkale ile tamamlamamız lazım. Pamukkale zenginliği Çökelez Dağı ile birlikte değerlendirilmeli. Buralara Helikopterle ulaşım imkanları konuşulmalı. Tartışılmalı. Kültürel zenginliğimiz, ekonomik zenginliklerle güçlendirilmeli, geliştirilmeli’ ifadelerini kullandı.

Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüdaverdi Akbeyik

ÇAL YÖRESİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ HAKKINDA

2006 yılında Abdullah Deda, Prof. Bülent Topuz, Hüdaverdi Akbeyik, Prof. Hasan Erdoğan ve İbrahim Yayan tarafından kurulan Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çalışmalarına devam ediyor. 38 üyesi bulunan ve Çal-Bekilli-Baklan yöresindeki derneklerle birleşerek bir platform oluşturmak amacında olan dernek 6 Aralık’ta belirlediği yeni yönetimi ile birlikte çalışmalarına devam ediyor.

Çal-Bekilli-Baklan yöresindeki yaşayanların birliğini ve beraberliğini korumayı ve geliştirmek yönünde çalışmalar yürüten dernek kurulduğu günden itibaren yöre insanına her türlü maddi ve manevi desteği sağlamak için çalışmalar yürüttü.

Birçok faaliyetin altında imzası olan dernek Çal-Bekilli-Baklan sempozyumu gerçekleştirerek ortaya çıkan bildiriyi kaynak kitap olarak yöre insanına ulaştırdı.

Haber: Serkan ÖZKURT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.