enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5580
EURO
34,9582
ALTIN
2.440,16
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Don ve dolu felaketinde Baklan’da ne kadar zarar oluştu?

Don ve dolu felaketinde Baklan’da ne kadar zarar oluştu?
29.05.2020
A+
A-

Egeyön Haber ve Pamukkale TV’nin ortak yayınında Gazeteci Ahmet Deda’nın konuğu olan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever açıklamalarda bulundu. Gülsever, bölgede yaşanan Baklan, Çal ve Bekilli bölgesinde yaşanan don ve dolu afeti sonrası çiftçinin yaşadığı zarar, yapılacak yardımlar hakkında konuştu.

DON VE DOLU AFETİNDE BAKLAN’DA 17 BİN 800 DEKALIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Baklan, Çal, Bekilli bölgesinde meydana gelen Don ve dolu afetlerinin bilançosuna değinen Gülsever,”Bu tür afetlerin çiftçiler için risk. İlçemizde bu afetten etkilendi. Bundan 20 yıl önce bu tür olaylar yaşandığında çiftçimize pek bir katkımız olamıyordu. Tarım sigortaları yasası çıktıktan sonra Denizli bu konuda çok yol aldı. 81 içerisinde Denizli ilk 10’da yer alıyor. Biz çiftçimizden bu konuda daha hassas olmalarını ve ürünlerini sigorta ettirmelerini bekliyoruz. Don olayında yüzde 61’e kadar devlet sübvanse ediyor. Kalan kısımda hasattan 1 ay sonra ödeniyor. Kredi kullanan vatandaşların ürününü zaten banka sigortalıyor. Geçen günkü don ve dolu olayında ise 17 bin 800 dekarlık alanda ürünler etkilendi. Biz hemen sahaya indik. Çalışmalar yapıldı ve ön ihbarlar yapıldı. Çoğu arkadaşımızın sigortalı olduğunu gördük. Gerek borç erteleme, gerek afet yardımı alacak olan vatandaşlarımız var.”dedi.

SİYASETÇİLER FOTOĞRAF ÇEKTİRİNCE, SORUN ÇÖZÜLÜYOR MU?

Ahmet Deda’nın, ‘Politikacılar afetten sonra bölgeye gelip bol bol fotoğraf çektiriyor, bunu yaptıklarında sorunlar hallediliyor mu?’ sorusuna, Başkan Gülsever,”Öyle birşey yok. Yapılabilecek olan neyse biliyoruz. Benim ömrüm tarımla geçti. Burada yapılabilecek olanları kurumlarımız yapıyor. En başta sigorta yaptırmak gerekiyor. Örneğin çiftçimiz Denizli’de geçen sene 1 milyar 212 milyonluk sigorta yaptırılmış. Çiftçimiz bunun 157 milyonunu almış. Yine çiftçimiz zararının karşılığını alacak.”ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.