enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Bir Damla Umut Olmak için Yola Çıktılar

“1 çocuk 1 dilek” şiarıyla yola çıkan tıp öğrencileri ‘Bir Damla Umut’ projesini Denizli’ye taşıdı. Tıp öğrencisi gençler projelerini tüm Türkiye’ye duyurarak çocukların hayallerini gerçekleştirmek istiyor.

Bir Damla Umut Olmak için Yola Çıktılar
19.10.2018
A+
A-

Dünyada ve Türkiye’de çağın en yaygın ve tehlikeli hastalığı haline gelen kanserle mücadele için farklı çalışmalar yapılmaya devam ediyor. İstanbul Çapa Tıp Fakültesinde bir grup öğrenci tarafından başlatılan Leyladan Sonra ve Bir Damla Umut projesi Denizli’de de hayat bulmaya başladı.

DENİZLİ’YE UMUT OLACAKLAR

Leyla’dan sonra projesi ile tıp öğrencileri kronik hastalıklı çocuklarla kaliteli vakit geçiren ve dileklerinin gerçekleşmesine aracı olmaya çalışıyordu. Şimdi ise ekip çocuklar için hayati önemi taşıyan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışma olan ‘Bir Damla Umut’u Denizli’de başlatıyor. Leyladan Sonra sitesinden telefon numarası, bulunulan şehir ve kan grubu yazan kısımları doldurup sisteme kayıt olunuyor. Bundan sonra SMS’le telefonunuza bulunduğunuz şehirde çocuklarımızın kan ihtiyacı olduğu zaman bilgi gelmeye başlıyor. Proje ihtiyaç sahipleri ile gönüllüler arasında köprü oluşturacak.

‘BİR DAMLA UMUT ‘ NEDİR?

Duyarlı Leyladan Sonra ekibi kanserle mücadele kapsamında ‘Bir Damla Umut’ adlı bir proje başlattı. Proje amacı “1 çocuk 1 dilek” diyerek çıkılan bu yolda birçok miniğin mutlu eden sonuçlar alındı. Şimdi ise çocukların için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıldı. Çocukların küçük dileklerini gerçekleştirmek ,kan bağışını da aynı derecede destek toplamak oldu.

LEYLADAN SONRA NASIL BAŞLADI?

Leyladan Sonra ekibi Onkoloji servisi ziyaretlerinden birinde tanıştıkları Leyla’nın minicik dileğini gerçekleştirmek ve daha nice çocuğun tebessümüne aracı olmak parolasıyla yola çıkan üç tıp öğrencisinin temel adımlarını attığı, Leyla’nın vefatıyla arkalarında daha fazla pişmanlık bırakmamak adına süreci hızlandırarak kurduğu, şimdi ise Türkiye’nin birçok yerindeki tıp fakültelerinde aktif olarak ziyaret yapan, kronik hastalıklı çocuklarla kaliteli vakit geçiren ve dileklerinin gerçekleşmesine aracı olmaya çalışan tıp öğrencilerinden oluşan bir ekip.
Tıp öğrencisi gençler projelerini tüm Türkiye’ye duyurarak çocukların hayallerini gerçekleştirmek istiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.