enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4735
EURO
34,7485
ALTIN
2.439,71
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Başkan Çelik ‘Yenilenebilir Enerji’ Çalıştayı Hakkında Soruları Yanıtladı

Başkan Çelik ‘Yenilenebilir Enerji’ Çalıştayı Hakkında Soruları Yanıtladı
31.05.2018
A+
A-

Denizli’nin Bozkurt İlçesi’nde gerçekleştirdiği güneş enerjisi paneli projesi ile büyük takdir toplayan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik Seferihisar’da ‘Yenilenebilir Enerji’ çalıştayına katıldı. Başkan Çelik çalıştayla ilgili Denizlidedahaber.com’un sorularını yanıtladı.

Denizli’nin Bozkurt İlçesi’nde geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin gelişi ile açılışının yapılması planlanan ancak, miting heyecanı ile unutulan güneş enerjisi panelini Bozkurt’ta kazandıran Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik Seferihisar’da ‘Yenilenebilir Enerji’ çalıştayına katıldı.

Başkan Çelik’in çalıştay hakkındaki görüşleri şu şekilde;

İzmir Seferihisar’da gerçekleşen ‘Yenilenebilir Enerji’ Çalıştayına katıldınız izlenimleriniz nedir?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enerji Komisyonu işbirliğinde Enerji Komisyonu Derneği kurulmuş yenilebilir enerji çalıştayı düzenlediler.  Seferihisar’ın sığacık ilçesinde düzenlenen çalıştaya katılım sağladık. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enerji Komisyonu, Seferihisar Belediyesi ve Bozkurt Belediyesi olarak çalıştayı düzenledik.

Çalıştayla ilgili sonuç bildirgesi yakında açıklanacak, sizden ortaya çıkan fikirler hakkında bilgi alabilir miyiz? Ya da hangi konu başlıkları üzerinde yoğunlaştınız ?

Yenilebilir enerji kaynakların kullanımı ve yayılmasını artırmak için Seferihisar’da ve Bozkurt’ta neler yapılabileceği konuşuldu. Seferihisar’da kurulan ve Bozkurt’ta kurulacak olan Güneş enerjisi kooperatifi ile ilgili mevzuat tartışıldı. Güneş enerjisinde ki son teknolojiler, enerji verimliliği üzerinde yeni öneriler ve enerji projelerinin finansmanı üzerine sunumlar yapıldı. Yerel yönetimler tarafından yenilebilir enerjide ki teşvik mekanizmaların geliştirilmesi hakkında konuşuldu. Önümüz deki günlerde çalıştayın sonuç bildirgesi vatandaşlara anlatılacak.

Bu çalıştayın ardından Bozkurt’ta ilerleyen zamanlarda yeni çalışmalar olacak mı? Mümkünse genel bilgi halinde 1-2 örnek verebilir misiniz?

Bozkurt belediyesinin ‘’Güneş Bozkurt’tan Doğar’’ projesi kapsamında Bozkurt’ta ki sonuçların üzerine ‘’Çatı Üstü Güneş Enerjisi ‘’uygulaması çerçevesinde yeni çalışmalara başlanacak. Bir elin kullandığı tüm elektriği çatıda kurulan Güneş Enerjisi Panellerinden karşılaması için çalışmalar yapılacak ve meclis kararı ile evlerin çatısına Güneş Enerjisi Paneli kurulacak. Güneş Enerjisi Paneli kurulan evlere belediyemiz tarafından teşvik verilecek ve yeni kurulacak olan enerji kooperatifi ile Belediyemizin yeni Güneş Enerjisi Santraline vatandaşları ortak edeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.