enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5910
EURO
35,0035
ALTIN
2.452,35
BIST
9.790,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bozkurt Cazibe Merkezi Haline Gelecek

Bozkurt Cazibe Merkezi Haline Gelecek
15.12.2017
A+
A-

Denizli Ankara yolunun 52. Kilometresinde bulunan Bozkurt kendine has kültürel özellikleri, doğal güzellikleri ile adeta keşfedilmeyi bekleyen bir cennet parçası. Ne var ki Denizli’de yaşayanlar, Ankara ve İstanbul’a gitmek için sürekli Bozkurt’tan geçenler, kısacası Bozkurt ve çevresinden uzak yaşayanların pek çoğu Bozkurt’tan ve Bozkurt’un güzelliklerinden habersiz.

Halbuki lojistik açıdan kıymetli bir bölgede olma avantajı yıllar öncesinden kullanılabilir, Bozkurt halkı için yeni gelir kapıları oluşturulabilirdi. Ama artık bu makus tarih son bulacak ve yol üstü projelerle Bozkurtlular yeni projeler kazanacak.

Belediye adına örnek projelere imza atan Başkan Birsen Çelik, kente gerçekleştirdikleri pek çok yatırımın yanında Denizli Ankara yoluna gerçekleştirecekleri projelerini anlattı. Bunca zaman yoldan geçenlerin burada Bozkurt diye bir ilçe olduğunu farketmeden geçtiklerini ifade eden Başkan Çelik, “Benim amaçlarımdan bir tanesi de kim geçerse geçsin Bozkurtu cazibe merkezi haline getirelim ki bilinirliğimiz tanınırlığımız artsın, bizi farketsin” dedi.

”Bozkurt’u geliştirecek projeler geliştiriyoruz.”

Bozkurt’un lojistik olarak güzel bir konumda olmasına rağmen yoldan geçenlere yiyecek-içecek tarzında bir sunum yapamadıklarını ifade eden Başkan Çelik, bunu geliştirdikleri projelerle aşacaklarını dile getirdi.

Başkan Çelik, yol üzerinde yaklaşık 13 bin metrekarelik bir alanı bu iş için tahsis ettiklerini dile getirerek bu alanda 2 farklı proje için çalıştıklarını ifade etti. Bu alanın 6bin metrekarelik bölümünde iki katlı havuzlu bir restaurant projesini bitirdiklerini belirten Başkan Çelik, “teşebbüsçülerle görüşmelerimizi de tamamladık. Onlarla beraber restaurantımızı 2018 yılı içinde açacağız. Böylelikle de Bozkurt’tan geçen herkese yiyecek içecek tarzında bir sunumumuz olacak. Yani Bozkurt’ta durmaları, mola vermeleri ve kentimizi tanımaları için bir sebep yaratacağız” dedi.

Diğer bir proje olarak da yöresel ürünlerin segileneceği bir alan oluşturmak istediklerini dile getiren Başkan Çelik, “toplumumuz muhacir ve Türkmenden oluşmakta. Hepimizin ağız tatları çok farklı. Kalan araziye de kendi el ürünlerimizin ağız tatlarımızın sunulduğu bir yer olsun istedik.

Örneğin muhacir toplumunda, biz de her şey kaymakla yapılır. Cızlamalarımız dolamalarımız muhacir somunlarımız çok önemlidir. Kayganalarımız çok önemlidir. Bunların satışını yapsın istiyorum kadınlarımız. Bizim giysilerimiz de çok önemlidir. Şalvarlar giyilir, üsküfeler giyilir. Bir de onlarla yapsın istiyorum. Tutluca tarafına geçtiğimizde kömbelerimiz vardır. Keşkeklerimiz vardır. İncelere geçtiğinizde başka bir et yemeğimiz vardır. Bunların tamamının orada segilenebileceği ve satışının yapılabileceği ama sadece kadınların çalışacağı bir yer olsun istedik” dedi.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Bu projede sadece kadınların çalışacağının altını çizen Başkan Çelik, “Benim yöremdeki insanlar ki kadın belediye başkanı seçtilerse ben de pozitif ayrımcılık yapmalıyım. ve orada kadın üretim merkezinde üretilen ürünlerin kadınlar tarafından satışını yaptırmalıyım diye düşünüyorum ve orada sadece kadınlar çalışacak” dedi.

Bu projenin de 2018 yılında görücüye çıkacağını ifade eden Başkan Çelik, Bozkurt’u gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirmeyi planladıkları projelerle cazibe merkezi haline getirmek için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.