enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3390
EURO
35,1195
ALTIN
2.238,65
BIST
8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
14°C
Denizli
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
15°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C

Bu gezici kütüphane diğerlerinden biraz farklı, kitaplar eşekle taşınıyor

Türkiye’de 1943 yıllarında eşekli kütüphaneci olarak bilinen Mustafa Güzelgöz’den esinlenerek Denizli’de kırsal kesimde bulunan vatandaşlara “Eşekli Gezici Kütüphane” mahalle mahalle gezerek herkesi kitapla buluşturuyor.

Bu gezici kütüphane diğerlerinden biraz farklı, kitaplar eşekle taşınıyor
02.05.2021
A+
A-

Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de 1943 yıllarında ki eşekli kütüphaneci olarak bilinen Mustafa Güzelgöz’den esinlenerek pandemi nedeniyle kütüphaneye erişimi olmayan kırsal bölgelerde yaşayan çocuk ve yetişkinleri kitaplarla buluşturuyor. Salgın döneminde insanların kitaplardan uzak kalmamasını önlemek amacıyla çalışma yürüttüklerini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 4 gün boyunca 4 farklı mahallede 220 kitabı yaklaşık 500 kişiye ulaşımını sağladıklarını belirtti. Özellikle çocuk ve gençlerin bilgi seviyelerini yükseltmeyi amaçladıklarını, ilçe merkezine gelip kütüphaneden yararlanamayanların ayağına kütüphaneyi götürdüklerini bu sayede insanları bilgiyle buluşturmak ve onların gelişimlerine destek olmak istediklerini açıkladı.

“Eşek ile birlikte kitapların dağıtılması çocukların ilgisini arttırdı”

Kütüphaneden faydalanan kırsal mahallelerdeki çocuklar, kitap okumayı çok sevdiğini gezici kütüphanenin farklı ama çok güzel olduğunu anlatarak, 17 günlük kapanma sürecince ve sonrasında devam etmelerini istediler. Eşekli gezici kütüphanenin çocuklar üzerinde büyük bir etkisi olduğunu dile getiren aile bireylerinden Mehmet Ata; “Uzun zamandır salgın nedeniyle çocuklar okula gidemiyordu, kütüphane onlar için iyi oldu. Kitapları alan yeğenlerimi ve torunlarımı takip ediyorum. Kitap aynı zamanda onları televizyondan da uzak tutuyor. Kütüphanenin salgın nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler için büyük bir fırsat, okunan kitaplar sayesinde okuldan uzak kalmamış olacaklar. Eşek ile birlikte kitapların dağıtılması çocukların ilgisini arttırdı ve bizim eski yıllarda ki Mustafa Güzelgöz’ü hatırlattı. Hem çocuklar hem de bizler güzel birer anımız da olmuş oldu” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.