enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4524
EURO
34,7527
ALTIN
2.439,82
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Vali Karahan Festival ve Tripolis İçin Buldan’ı Ziyaret Etti

Vali Karahan Festival ve Tripolis İçin Buldan’ı Ziyaret Etti
24.07.2017
A+
A-

Vali Hasan Karahan, bacasız fabrikalar diyarı olarak bilinen Buldan’da bu yıl 17.si düzenlenen Dokuma Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününe katıldı. Dokuma tezgahına oturan ve ünlü Buldan tekstil ürünlerinin nasıl dokunduğunu ustalarından öğrenen Vali Karahan, renkli görüntülerin sahne olduğu festival alanını da gezerek bilgi aldı. Vali Hasan Karahan, Buldan’ın Yenicekent Mahallesinde bulunan Tripolis Antik Kentinde de incelemelerde bulundu.

Hasan Karahan Murat Sarı Mustafa Gülbay

Hasan Karahan Murat Sarı Mustafa Gülbay

Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve diğer ilçe protokol üyeleri tarafından karşılanan Vali Karahan, karşılamanın ardından fuar alanına geçti. Burada kurulan tarihi el dokuma tezgahı ile ilgili bilgi alan Vali Hasan Karahan, daha sonra tezgahın başına geçerek Buldan Dokuması yaptı. Yöresel Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından sahneye çıkan Bergama Kılıç Kalkan Ekibi, izleyenlerin nefesini kesti. Birbirinden değişik kılıç gösterisi sunarak izleyenlerin beğenisini kazanan ekip gösterinin sonunda açtığı Türk Bayrağını Vali Karahan’a verdi.

Gösterinin ardından festival alanında açılan stantları gezen Vali Karahan ve beraberindeki heyet, vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet etti.

Hasan Karahan Buldan Dokuması Yaptı

Hasan Karahan

Tripolis’i İnceledi

Vali Hasan Karahan, Buldan’ın Yenicekent Mahallesinde bulunan Tripolis Antik Kentinde incelemelerde bulundu.

Beraberinde Buldan Kaymakamı Murat Sarı ve Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ile birlikte tarihi kente giden Vali Karahan, burada Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman’dan bilgi aldı.

Kazı çalışmalarının son durumu ve çıkarılan eserler hakkında bilgi alan Vali Karahan, Tripolis Antik Kentinin geçmişe ışık tutan önemli bir tarihi Merkez olduğunu, kazı çalışmalarının hızlı ilerlemesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.