enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
28°C

Büyük Birlik Partisi adayı İsmail Karateke: “Baraj sorunumuz yok, Denizli’den vekil çıkaracağız”

Büyük Birlik Partisi Denizli 1. Sıra milletvekili adayı İsmail Karateke, Egeyön TV’de soruları yanıtladı. Büyük Birlik Partisi’nin baraj sorunu olmadığını vurgulayan Karateke; “Vatandaşlarımıza oy pusulasını göstererek bir oy Recep Tayyip Erdoğan‘a bir oy Büyük Birlik Partisi’ne diyoruz. Büyük Birlik Partisi kendi adı ve amblemiyle seçime giriyor. Doğru yerde yani Cumhur İttifakı içinde seçime giriyor. Yani tüm olumlu şeyler şu an önümüzde. Denizli’den en az 1 milletvekili çıkaracağız” dedi.

Büyük Birlik Partisi adayı İsmail Karateke: “Baraj sorunumuz yok, Denizli’den vekil çıkaracağız”
11.05.2023
A+
A-

Büyük Birlik Partisi Denizli 1. Sıra milletvekili adayı İsmail Karateke, Egeyön TV’de Oral Can Tatar’ın sorularını yanıtladı.

İşte İsmail Karateke röportajı;

Saha çalışmalarınız nasıl geçti? Son 3 günde neler yapacaksınız?

“EN AZ 1 MİLLETVEKİLİ”

Üç yıldan beri il başkanlığı yapıyordum. İl başkanlığı döneminde de kendimize hedefler koyarak çalışıyorduk. Bu dönemde tarihi başarılar kaydettik. Son hedefimizi olarak Denizli’de Büyük Birlik Partisi’nden en az bir milletvekili çıkararak gerçekleştireceğiz. Yerel seçimler için de hedeflerimiz var. Biz arkadaşlarımızla partimizin üye sayısını 10 bine çıkarmayı hedefi koymuştuk. Şu anda hedefimizin on katından fazlasını ulaştık. Sahada çok olumlu tepkiler alıyoruz. Üye sayısı katlanarak devam ediyor. İvmeli çıkışımızı sürdürüyoruz. 10 bin kişinin katılımıyla bir miting gerçekleştirdik. Geçtiğimiz hafta 500 araçlı 2 bin kişinin katıldığı dev bir konvoy gerçekleştirdik. Sahadayız, koşturuyoruz, inandık ve başaracağız.

Vatandaşların en çok ne üzerine talebi oluyor?

“BİR OY RECEP TAYYİP ERDOĞAN‘A BİR OY BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ’NE”

Biz vatandaşları broşür dağıtarak geçmiyor. Onlarla konuşuyoruz. Taleplerini telefon numaralarını alarak kaydediyoruz. İnşallah seçildiğimizde bu sorunları mecliste ve yerel yönetim çözüm üreteceğiz. Sahada mevcut vekillere karşı bir tepki var. Yıllar önce vatandaş milletvekili sırasını kendi belirlerdi. Şimdiki sistem aslında bir nebze fırsattır. Cumhur İttifakı’nda yedi milletvekili yerine 28 milletvekili var. Bu isimlerin içinde vatandaş istediğini seçebilir. Cumhur İttifakı hem cumhurbaşkanlığı hem milletvekilleri ile mecliste güçlü bir şekilde temsil edilsin istiyoruz. Vatandaşlarımıza oy pusulasını göstererek bir oy Recep Tayyip Erdoğan‘a bir oy Büyük Birlik Partisi’ne diyoruz. Denizlililer olarak biz Denizli milletvekili seçeceğiz. Şahısları oy vereceğiz. Vatandaşlarımızdan bu tercihlerinde hassas davranmalarını istiyorum. Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu’nun kurmuş olduğu, insanların çok sevdiği partidir. Yıllardır baraj problemimiz vardı. Barajdan dolayı vatandaş Muhsin Başkanolsaydı şu an cumhurbaşkanıydı diyor ama oylarını tam yansıtamıyordu. Şimdi baraj sorunu yok, halk oyunlarını verebilir. Muhsin duruşluları mutlaka meclise gönderelim diyoruz.
Seçim çalışmanıza çiftçilere yöneldiğimizi gördük, odağınıza neden çiftçilere aldınız?

“ÇİFTÇİNİN PARA KAZANMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum ve halen tarımla uğraşıyorum. Çiftçilerin para kazanmadığını düşünüyorum. Pandemi döneminde hırpalandık. Çiftçilik ve hayvancılık milli savunma kadar önemlidir. Üretim devam etmezse ileride gıda krizlerine neden olabilir. Bunun en güzel örneğini Rusya Ukrayna Savaşı nedeniyle gördük. Oradaki krizde cumhurbaşkanımız ve meclisimiz araya girerek krizi çözdü. Tahıl oradan çıkmasaydı dünyada büyük bir kriz olacaktı. Demekki tarım çok elzem ve zorunlu bir ihtiyaç. Bu yüzden çiftçilerin yanındayız. Biz üç temel reformu belirledik. Yargı, eğitim ve tarım reformları gerekiyor. Çiftçi BAĞKUR ve sigortasını devlet ödemeli. Mazotdaki ÖTV kaldırılmalı. Yem desteği, gübre desteği verilmeli. Esnaflara da değinmek gerekiyor. Örneğin dolmuş esnaflarımıza gittik. Trafik ve kasko sigortası yaptırıyorlar. Bu hem zaman hem para kaybı. Bunun tek bir sigortada birleştirilmesi gerekiyor. Kısacası biz Vatandaşımıza kapınıza bir milletvekili girse ne isterdiniz diye soruyoruz. İsteklerini not alıyor, mecliste çözmek için görev biliyoruz. 15 Mayıs‘tan sonra tüm milletvekilleri ile şehrimizin gelişmesi için mücadele etmeliyiz. Ben söz veriyorum Denizli için bir bakan gibi çalışacağım.

Denizli’den çıkarmak için 70 bin civarında oy gerekiyor. Siz bu oy oranına ulaşabilecek misiniz?

“HESAPLARI YAPTIK VEKİL ÇIKARACAĞIZ”

Bahsettiğim gibi oylarımız baraj nedeniyle sen daha tam yansımamıştı. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu Sivas’ta %38 gibi iki milletvekili çekilebilecek oy oranıyla Meclis’e geldi ama bağımsız olarak. Şimdi önümüzde tarihi bir fırsat var. Büyük Birlik Partisi kendi adı ve amblemiyle seçime giriyor. Doğru yerde yani Cumhur İttifakı içinde seçime giriyor. Yani tüm olumlu şeyler şu an önümüzde. Vatandaşın bir bahanesi kalmadı. Durduğu yer belli, bakanlık pazarlığı yapmamış, cumhurbaşkanına, bayrağını, vatanına sahip çıkmış bir partiyiz. Büyük Birlik Partisi mecliste en az 80 90 milletvekili ile olmalıdır. Denizli’de ise hesaplarımızı yaptık. 750 bin civarında seçmen var. Don’t sistemi ile yaptığımız hesaplara göre bir milletvekili çıkaracağız

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.