enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4126
EURO
34,8222
ALTIN
2.432,20
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Büyükşehir, Usulsüz Fiyat Artışlarına Savaş Açtı

Son aylarda yaşanan ekonomik sıkıntıların akabinde etiketlerde yapılan usulsüz fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri yerli üretim logosu kullanılması ve fiyatlardaki yaşanacak usulsüzlük ile ilgili denetimde bulundu.

Büyükşehir, Usulsüz Fiyat Artışlarına Savaş Açtı
A+
A-

Ağustos ayından bu yana yaşanan döviz kurlarındaki dalgalanma sonrası baş gösteren etiketlerde usulsüz zamlar ile ilgili Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler harekete geçti. Son zamanlarda kur artışından faydalanarak haksız kazanç elde edilmesinin önüne geçmek için özellikle marketlerde denetimde bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler ayrıca 3 Ekim 2018 itibari ile kullanılması zorunlu hale gelen yerli üretim logolarının da kullanılıp kullanılmadığını inceledi. Vatandaşlardan gelen ihbarları da göz önüne alan ekipler özellikle yerli ürünlerdeki fiyat artışlarının üzerinde durdu. Marketlerdeki etiketleri tek tek kontrol eden Büyükşehir Zabıta, usulsüzlük tespit edilmesi halinde konuyu Ticaret Bakanlığı’nın ilgili kurullarına gönderecek.

ESKİ VE YENİ FİYATLAR KARŞILAŞTIRILIYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Özkan Tosun, gerek vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirmek ve gerekse kur artışına bağlı olarak fahiş fiyat artışının önüne geçmek için denetimlerde bulunduklarını belirtti. Tosun, “Ürünlerin üzerinde etiketler bulunup bulunmadığına bakarak, eski fiyatlarla yeni fiyatları karşılaştırıp, en son ne zaman fiyat artışı yapıldığını tespit ediyoruz. Ürünlerin üzerinde yerli üretim logoları var mı, yok mu bunları kontrol ediyoruz. Ürünlerin gramaj kontrollerini de yapıyoruz. Olumsuz bir durum tespit edilirse konu Ticaret Bakanlığı’nın ilgili kuruluna gönderiliyor. İlgili kanun ve yönetmeliklere riayet etmeyen yerel firmalara 5 bin TL’ye kadar, ülke çapında hizmet veren firmalara ise 50 bin TL’ye kadar cezalar veriliyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.