enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Büyükşehir’den lise mezunlarına ulaşım desteği

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, liseden mezun olduktan sonra üniversite sınavına hazırlanan gençlerin mezuniyetinden itibaren 1 eğitim öğretim yılı daha Denizli Öğrenci Kartı kullanabilecekleri müjdesini verdi.

Büyükşehir’den lise mezunlarına ulaşım desteği

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında yapılan toplantıda gündemin 42. maddesinde bulunan üniversiteye hazırlanan lise veya dengi okullardan mezun olan öğrencilerin mezuniyetinden itibaren 1 eğitim öğretim yılı daha indirimli tarifedeki Denizli Öğrenci Kartı kullanabilmelerine imkan tanınması konusu görüşüldü. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yazılı önergesiyle Meclis’te görüşülerek kabul edilen konu ile liseden mezun olduktan sonra üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerin mezuniyetinden itibaren 1 eğitim öğretim yılı daha Denizli Öğrenci Kartı öğrenci vizesi yaptırarak indirimli tarifeden yararlanabilecekleri belirtildi. Kararla 2020-2021 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler de bu haktan faydalanabilecek. Söz konusu desteği kapsayan lise mezunlarının Denizli Öğrenci Kartı 25 Nisan Pazartesi gününden itibaren vize yapılmaya başlanacak. 

Eğitimlerine devam ediyorlar

Konuyla ilgili gençlere müjdeyi Başkan Osman Zolan verdi. Lise son sınıfta iken üniversite sınavına giren ancak arzu ettikleri yere yerleşemeyen öğrencilerin bir yıl daha yoğun bir şekilde ders çalıştığını, gençlerin bunun için farklı yerlerden eğitim almaya devam ettiğini anlatan Başkan Zolan, “Gençlerimiz öğrenci statülerinin sürmesini, ulaşımda Denizli Öğrenci Kartından yararlanabilmeyi arzu ediyorlardı. Yapmış olduğumuz değerlendirme sonucunda mezun olup üniversite sınavına giren ancak istedikleri bölüme yerleşemeyen gençlerimizin mezuniyetinden itibaren bir eğitim öğretim yılı daha öğrenci kartlarının geçerli olmasını ve öğrenci indiriminden yararlanmalarını istedik. İnşallah gençlerimize bir nebzede olsa katkı sağlayabilirsek kendimizi mutlu addederiz. Hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar
  1. Furkan dedi ki:

    2yıl önce mezuna kaldığımda bana mebde öğrenci olmadığımı ve öğrenci kartı veremeyeceklerini söyleyip dalga geçen eski öğretmen evinin oradaki kart merkezinde çalışan görevli kadınlara selam ayrıca aynı dershaneye gittiğimiz benimle beraber mezuna kalan arkadaşıma vermişlerdi çünkü çalışan kadınlardan biri tanıdık olduğu için torpil yapmışlar.