enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4373
EURO
34,6064
ALTIN
2.384,44
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
24°C

Çal 25. Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali Muhteşem Başladı

Üzüm diyarı Çal’da 25. Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali, bağlardan üzüm hasadı ve kortej yürüyüşü ile başladı. Renkli görüntülere sahne olan açılışta mehteran konseri ve Ömer Faruk Bostan Konseri ile vatandaşlar iyi vakit geçirdi.

10.09.2022
A+
A-

Çal 25. Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali başladı. 9 Eylül’de başlayan festival 11 Eylül Pazar günü noktalanacak. Festivalin açılış gününe ev sahipleri Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ve Çal Kaymakamı Mert Çanga’nın yanı sıra AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, MHP İl Başkanı Yusuf Garip, MHP Çal İlçe Başkanı Ali Çiftçi, Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Festivalin ilk günü üzüm bağında, bağ bozumu olarak adlandırılan hasat ile başladı. Protokol üyeleri üzüm hasat ederek çiftçilere bereket diledi. Bağ bozumunun ardından kortej yürüyüşü ile ilçe meydanına gidilerek festivalin startı verildi. Kortejde ise yöresel kıyafetli çocuklar, çiftçiler renkli görüntüler verdi. İlçe merkezindeki açılışta mehterhan gösterisi ise vatandaşlar tarafından ilgili ile takip edildi.

BAŞKAN AKCAN:”İYİ Kİ ÇALLIYIM”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan;”25. Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali başladı. Çal üretimi, insan kaynağı, vatanseverliği, Atatürk milliyetçiliğine bağlılığı ile bilinir. Sivas Kongresi’ne katılmış 37 delegeden biri olan Belevi Yusuf Bey’in, Denizli’nin, Aydın’ın kurtulmasında öncü olan Çal Müftüsü Ahmet İzzet’in, İbrahim Çallı’nın torunları olmaktan ve belediye başkanı olmaktan mutluyum ve gururluyum. İyi ki Çallıyım. Bu sene festivalimizde, kilim ve halı dokuma, keşkek dövme, bamya çizme, sepet örme kültür aktiviteleri yapacağız. Emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim.”dedi.

Başkan Akcan’ın konuşmasının ardından İzmir Karşıyaka’dan gelen halk oyunları ekibi gösteri sergiledi. Ardından Çallılar Ömer Faruk Bostan konseri ile keyifli zaman geçirdiler.

DENİZLİ TRAVERTEN JEOPARK FOTOĞRAF SERGİSİ İLGİ ÇEKTİ

Festivalin dikkat çeken etkinliği ise Denizli Traverten Jeoparkı Fotoğraf Sergisi oldu. Serginin Sorumlularından Denizli Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Barış Semiz Egeyön TV’ye verdiği röportajda;”Bu serginin amacı Denizli’de çalışmalarını başlattığımız Denizli Traverten Jeoparkı’nın yerel paydaşlara anlatılmasıdır. 4’ncü sergimizi yaptık. Sergimizi jeopark alanlarında belirlediğimiz jeositlerin tanıtılması amacıyla belirlediğimiz lokasyonlara Denizli Fotoğrafçılar Derneği ve Denizli Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nin destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Çal bölgesinde belirlediğimiz jeosit halkına bölge halkına tanıtmak için buradayız.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.