enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2604
EURO
34,7018
ALTIN
2.400,68
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
23°C

Çal Garası ürünleri için önemli girişim

Uzun yıllar Amerika’da yaşayan, Denizli’yi Montessori eğitim modeli ile tanıştıran aslen Çallı Gülbeyaz Kanber, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı ziyaret etti. Montessori eğitiminde yöresel ürünlerin yetiştirilmesinin etkin bir şekilde öğrencilere aktarıldığını belirten Kanber, Çal Garası ürünleri hakkında Akcan’dan bilgi aldı. Çal’ın ürünlerine hayran olan Kanber, ürünlerin Avrupa ve ABD’de satışa sunulması için çalışmalar yapacağını iletti.

Çal Garası ürünleri için önemli girişim
09.06.2022
A+
A-

Denizli’nin önemli eğitimcilerinden aslen Çallı olan Gülbeyaz Kanber, Montessori eğitim modeli üzerine önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Çalışmalarını, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’a iletmek ve ortak çalışma planları oluşturulması amacıyla Kanber, Çal Belediyesi’ne ziyarette bulundu.

Gülbeyaz Kanber’in, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı makamında ziyaret ettiği görüşmeye Egeyön Haber Koordinatörü Ahmet Deda da katıldı.

Çal Belediye Başkanı Akcan’a, Montessori eğitim modelini anlatan Kanber, Çal Kadın Kooperatifi’nin markası Çal Garası’nın ürünleri hakkında bilgi aldı. Yöresel ürünlerin yetiştirilmesinin Montessori eğitim modelinde önemli bir yer kapladığını belirten Kanber, ortak çalışma için kolları sıvadı. Kanber, ürünlerin Avrupa ve ABD’de satışa sunulması için çalışmalar yapacağını iletti.

BAŞKAN AKCAN’A DUYGUSAL HEDİYE

Ziyarette Gülbeyaz Kanber, Başkan Akcan’a duygusal bir hediye takdim etti. Kanber, Başkan Akcan’ın Çallı yaşlı bir teyze ile sarıldığı anı resim haline getirerek hediye etti. Kanber resim hakkında;Teyzemi tanımıyorum ancak onun toprakla ve hayatla olan mücadelesi yüzündeki her bir çizgide ve gözlerindeki derin bakışta onu tanımadığım halde gördüm. Onun ne kadar güçlü bir kadın olduğunu ifade etmek göstermek istedim. Ümit ederim bu resimde doğru anlatabildim bu ifadeyi. Bu mücadele vermiş annelerimizi büyüklerimize bu topraklar üzerinde verdikleri mücadele sonsuz minnetle. Bu resimdeki Çal kadının güçlü ve dayanıklı oluşunuda çizgilerimde kendimde Çal’lı olarak ifade etmeye çalıştım.”dedi. Başkan Akcan ise bu anlamlı hediye için teşekkürlerini iletti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.