enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Avrupa’da yaşayan Denizlililer, Çal’da buluştu

Avrupa’nın çeşitli yerlerinde ikamet eden Denizlili gurbetçi vatandaşlar, Denizli2nin Çal ilçesinde buluşarak bir araya geldi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı programda, Avrupa’da yaşayan yeni nesil Türklere gelenek, görenek ve kültürün aşılanması amaçlandı.

Avrupa’da yaşayan Denizlililer, Çal’da buluştu
26.07.2023
A+
A-

Avrupa Denizlililer Derneği, Çal Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kumral Mesireliği’nde toplandı. Kaymakam Mert Çanga, Başkan Fethi Akcan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Vali Ali Fuat Atik’in eşi Fulya Atik, Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören ve yönetim kurulu, Avrupa’da yaşayan Denizlililer ve ülkelerine kesin dönüş yapmış olan eski gurbetçiler katıldı. Kısık Kanyonu, tarihi mekanlar, mesirelik alanlar gezildi. Yöresel canlı müzik dinletisi yapıldı, yöresel oyunlar oynandı. Çal Kadın Kooperatifi’nin yöresel ürünleri ile Sudan Koyun Atlatma Yarışması’nda çekilen fotoğraflar sergilendi. Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, hedeflerinin Avrupa’da yaşayan yeni nesil Türklere ülkenin gelenek, görenek ve kültürünü öğretmek, birlik beraberlik ve dayanışma duygularını perçinlemek olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kurulan kurumlarının, Türkiye ile Avrupa arasında köprü görevi gördüğünü söyledi. Türkiye’nin her zaman Avrupa’da yaşayan Türklerin yanın da olduğunu dile getiren Eren, açıklamasında; “Türkiye, 20 yılda çok gelişti. Bu süreçte Avrupa’da yaşayan Türklerin de yanında olduk. Bu insanların dillerini ve kültürlerini unutmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Avrupa’da Türklere ait 4 bine yakın sivil toplum kuruluşu bulunuyor. Bunlarla sürekli temas halindeyiz. Avrupa’da yaşayan 5 milyon Türk’ün, Türkiye ile arasında köprü görevi görüyoruz. Onların hak ve hukuklarını koruyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.