enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4525
EURO
34,7453
ALTIN
2.435,40
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Başkan Akcan’nın Çobanlar İçin Bir İsteği Var

Başkan Akcan’nın Çobanlar İçin Bir İsteği Var
07.10.2017
A+
A-

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Denizlidedahaber.com’a Türkiye ve Denizli’de hayvancılık ile ilgili fikirlerini anlattı. Başkan Akcan;”Bizim büyümemiz küçükbaş hayvancılıktan geçiyor, bunun için çobanlara sahip çıkmamız lazım ve sigortaları olması gerekli”dedi.

 

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan Denizlidedahaber.com’a verdiği röportajda hayvancılığın Türkiye için önemini ve çobanlara bazı haklar verilmesi gerektiğini belirtti. Akcan Türkiye’nin büyümesinin yolunun küçükbaş hayvancılıktan geçtiğinin altını çizdi.

”Biz küçükbaş hayvancılıkla büyüyebiliriz”

Başkan Akcan;”Özellikle hayvancılık dediğimiz zaman, Anadolu topraklarında bizim büyümemiz gelişmemiz için önemli bir yer tutuyor. Ve bu büyümeyi sağlamak için küçükbaş hayvancılıktan başka daha iyi bir sektör olmadığını düşünüyorum. Biz büyükbaş ile değil, küçükbaş hayvancılıkla büyüyebiliriz.”dedi.

Çobanlarımıza Sahip Çıkmalıyız

Başkan Fethi Akcan küçükbaş hayvancılık yapan çobanların toplum tarafından dışlandığını belirtti. Akcan;” Bugün dağda keçileri, koyunları otlatan çobanlar insanlar tarafından küçümseniyor ve dışlanıyor. Halbuki çobanlar bizim en büyük değerlerimiz, bu ülkenin gelişmesi ve kurtulmasında çobanlar bir mihenk taşı olmuştur ve olacaktır.”dedi.

Sigorta Yapılmalı

Başkan Akcan çobanlar için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan bir istekte bulundu.”Bugün çobanlarımıza köylerde meslekleri dolayısıyla kız vermiyorlar. Ben buradan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza çağrıda bulunuyorum. Çobanlarımıza sigorta yapalım. 200 ve üstü sürüleri olan çobanların sigortalarını devlet karşılamalı. Bugün nasıl muhtarların sigortasını devlet karşılıyorsa, çobanlarında karşılanmalı. Ayrıca çobanlarımız sürülerini büyütmek istediğinde, faizsiz ve uzun vadeli ödeme seçenekleri ile kredi verilmeli. Bunun bir çok nedeni var. Hayvan sayısının artması, kentten köye göçün başlaması, insanların doğduğu yerde doyması gibi”dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.