enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3241
EURO
34,9742
ALTIN
2.312,74
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Çal Meslek Yükseokulu’nda İlk Hasat

Çal Meslek Yükseokulu’nda İlk Hasat
14.09.2017
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi Çal Meslek Yüksekokulu tarafından Şubat ayında başlayan sera ilk hasadını verdi. Öğrencilerin uygulama alanı olan serada ilk etapta bir ton domates üretildi.

Çal Meslek Yüksekokulu, uzun yıllardır atıl şekilde işlenmeden bekledikten sonra Pamukkale Üniversitesi’ne tahsis edilen 600 dekar araziden ilk hasadını topladı. “Bilimsel Araştırma ve Projeleri Birimi” desteği ile Şubat ayında araziyi işlemeye başlayan Çal Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencileri, ilk etapta iki dekar sera kurarak domates üretimine başladılar ve ilk hasadı topladılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er, “Şubat ayından itibaren yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İlk etapta 2 dekar sera yaptık ve çevrede adaptasyonu iyi olan domatesle başladık. Aşılı ve aşısız olmak üzere iki tür domates fidesi kullandık. Bölge iklimi ve toprağına adaptasyonu değerlendirdik. Bu yıl ilk kez başladığımız çalışmalar sonucu kaliteli ürün aldık ve ilk hasatta yaklaşık bir ton domates ürettik” dedi.

Gelecek sene serada domates ile birlikte çeşitli fide ve fidan üretiminin de yapılacağını belirten Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er,  “Yüksekokulumuz Organik Tarım Programı öğrencileri bu arazide uygulamalı olarak çalışmalarını sürdürebilecekler. Öğrenciler ve bizler araştırma ve incelemelerimizi burada yürütebileceğiz” diye konuştu.

Seranın dışında arazide 50 dekar elma bahçesi, 150 dekar mısır ve açıkta farklı türlerden oluşan sebze bahçesi bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.