enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Çal’ın kınalı koçları, Cumhuriyet için yürüyüp, suya atlayacak

DENİZLİ’nin Çal ilçesine bağlı Aşağıseyit Mahallesi’nde 800 yılı aşkın zamandır düzenlenen Koyun Sudan Geçirme ve Çoban Bayramı etkinliği için geri sayım başladı. 18 Ağustos Cuma günü kınalı koçlar Denizli kent merkezinde kortej yürüyüşüne katılıp, 26 Ağustos’taki etkinlikte “Cumhuriyet’in 100.yılı aşkına” suya atlayacaklar. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Asırlardır devam eden etkinliğimizin bu yıl ki ana teması Cumhuriyet olacak. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.yılı kutlamalarına biz de kınalı koçlarımızla destek vereceğiz” dedi.

Çal’ın kınalı koçları, Cumhuriyet için yürüyüp, suya atlayacak
16.08.2023
A+
A-

Çal Belediyesi, 18 Ağustos’taki kortej yürüyüşü ile 26-27 Ağustos tarihlerindeki etkinliklerin hazırlıklarını tamamladı. 18 Ağustos Cuma günü, Çal’ın kınalı koçları, çobanlar, çoban köpekleri ile davetliler saat 19.00’da Valilik önünden kortej yürüyüşünü başlatacak. Yürüyüş Cam Horoz Heykeli önünde son bulacak. Başkan Fethi Akcan, kortej yürüyüşü ve etkinliklere tüm halkın davetli olduğunu belirtti.

ANA TEMA; CUMHURİYET

UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde de yer alan etkinliğin bu yıl ki ana temasının “Cumhuriyet” olduğunu söyleyen başkan Akcan, “Bilindiği gibi bu yıl cumhuriyetimizin 100.yılını kutluyoruz. Büyük milletimizin bağımsızlık mücadelesi ve düşüncesiyle inşa edilen Cumhuriyetimiz aşkıyla kınalı koçlar bu yıl kortej yürüyüşü yapıp, suya atlayacak. 8 asırı aşkın zamandır düzenlenen ve en önemli Türk geleneklerinden olan Koyun Sudan Geçirme ve Çoban bayramı etkinliğinin bu yıl ki ana teması Cumhuriyet oldu. Etkinliği, 100.yıl coşkusu ve aşkı adına yapacağız. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını ve milli mücadeleyi kahramanca gerçekleştiren büyüklerimizi yad edeceğiz. Etkinliğimize tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.