enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2584
EURO
34,6908
ALTIN
2.400,93
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

İş Bankası’nın Çal Şubesi’ni kapatma kararına Başkan Akcan’dan tepki

İş Bankası Çal Şubesi’nin kapatma kararı almıştı. Geçtiğimiz hafta kamuoyunda gündem olan kararın ardından Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’dan açıklama geldi. Akcan; “Türkiye İş Bankası’na sahip çıkan Çal’a vefasızlıkla eş anlamlı olduğuna inanıyoruz. 8 personeli ile Çal’da faaliyet gösteren Türkiye İş Bankası mevduat, müşteri ve karlılık sıkıntısı yaşamıyor.”dedi.

İş Bankası’nın Çal Şubesi’ni kapatma kararına Başkan Akcan’dan tepki
31.01.2022
A+
A-

Geçtiğimiz hafta Gazeteci Ahmet Deda’nın sesli köşesinde dile getirdiği İş Bankası Çal Şubesi’nin kapatma kararı gündemdeki yerini koruyor. Kapatma kararının ardından Denizli Milletvekili Teoman Sancar kararın Çal halkına haksızlık olduğunu dile getirmişti.

Son olarak kapatma kararı hakkında Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’dan açıklama geldi.

Akcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

İş Bankası yönetimi bir süre önce Denizli-Çal Şubesi’ni kapatma kararı aldı. Kapatma kararının, yarım asırdır Türkiye İş Bankası’na sahip çıkan Çal’a vefasızlıkla eş anlamlı olduğuna inanıyoruz.

8 personeli ile Çal’da faaliyet gösteren Türkiye İş Bankası mevduat, müşteri ve karlılık sıkıntısı yaşamıyor. Yarım asırdır Çal’da hizmet veren bankanız, adeta ilçe halkı ile bütünleşmiştir. Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini iyice özümseyen halkımız, Cumhuriyet’in bankası olan Türkiye İş Bankası’na her zaman sahip çıkıp, evi gibi görmüştür. Bankanın Çal’daki mevduatı, müşterisi ve karlılığı yüksektir.

VEFASIZLIK YAPILMAMALI

Biz Çallılar olarak; Yarım asırdır ilçemizde hizmet veren Türkiye İş Bankası Şubesi’nin kapatılmasını büyük bir vefasızlık olarak göreceğiz. Çünkü, Çal’ın 50 yıldır sahiplendiği banka şubesini sizler; Dakikalar süren toplantıda aldığınız kararla kapatamazsınız. Bankanızın Televizyon reklamları ile aldığınız bu kapatma kararı arasında büyük bir tutarsızlık görülmektedir. Çal’ın 50 yıllık hatırı hiçe sayılarak büyüklük olmaz. Şubenizi kapatma kararınız Çal’da derin bir üzüntüye neden olmuştur.

YANLIŞTAN İVEDİLİKLE DÖNÜLMELİDİR

Türkiye İş Bankası’nın Çal Şubesi’nin kapatılması kararından ivedilikle dönülmelidir. Çal, ‘SİZE, 50 YILDIR SAHİP ÇIKTI, ŞİMDİ SIRA SİZDE’. Biz Çallılar olarak yarım asır bankanıza ahde vefa gösterdik. Şimdi sıra sizde. Kapatma kararı büyük bir yanlıştı, bu yanlış karardan vaz geçilmelidir.

Sayın yetkililer;

Bankanızın Çal Şubesi’ni kapatırsanız, bizler de demokratik protesto hakkımızı kullanacağımızı bilmenizi isteriz. Çünkü, Çal sıradan bir yer değildir. Yılda 50 milyon litre şarap üreten Çal’dır. Yılda 130 bin ton şaraplık üzüm üreterek bu katagoride Türkiye’nin bir numarasıyız. Türkiye’nin ürettiği kekiğin yüzde 30’u yine bu topraklarda yetiştiriliyor. Tarım ve hayvancılıkta söz sahibiyiz. Tek kalemde Çal’ı silemezsiniz, silmemelisiniz. Mevduat ise mevduvat, müşteri ise müşteri, karlılık ise, karlılık var İş Bankası’nın Çal Şubesi’nde.

1 yıl önce Denizbank, Çal Şubesi’ni kapattı. Bizlerin bu konuda hiçbir girişimi olmadı. Onlarla temasa bile geçmedik. Çünkü, o banka ilçe halkı ile özdeşleşmemişti. İş Bankası öyle değil. Biz Çallılar, bu bankayı ‘BİZİM BANKAMIZ’ gibi görüyoruz.

KAMPANYA BAŞLATTIK

Türkiye İş Bankası Çal Şubesi’nin kapatılmaması için kampanya başlattık. Bizlerdin hassasiyetini ve İş Bankası ile olan bağlarımızı göz önünde bulundurup, şubeyi kapatma kararından dönmenizi bekliyoruz. Bizleri sevindirecek kararın alınmasını bekliyoruz. Çal mutlu olursa İş Bankası’da mutlu olacaktır. Cumhuriyetimizin bankası olan Türkiye İş Bankası ile Cumhuriyet’in bütün felsefesini özümseyen Çal’ı bir birinden ayırmayınız..

SİYASİ RANT BEKLEMEYİN

Bankanın şubesini kapatma kararından sonra birileri siyasi çıkar ve rant peşine düştü. Şunu açıkça söyleyeyim. Rant peşinde olanların mensubu oldukları parti, bu bankayla doğrudan ilgilidir ve söz sahibidir. Biz de o zaman deriz ki; “Siz neden kapatmasına göz yumdunuz.” Biz, hiç bir siyasi rant hesabı yapmadan, İş Bankası Çal Şubesi’nin kapanmaması için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda her türlü girişimimiz oldu ve olmaya da devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.