enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6002
EURO
34,7940
ALTIN
2.410,15
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
29°C

Koyunlar Bu Sene Eren İçin Atlayacak

Koyunlar Bu Sene Eren İçin Atlayacak
18.08.2017
A+
A-

Denizli’nin Çal İlçesi’nin Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırdır sürdürülen UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldığı Sudan Koyun Geçirme etkinliğinin tanıtımı için kortej yürüyüşü düzenlendi.

 

8 asırdır sürdürülen UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldığı Sudan Koyun Geçirme etkinliğinin tanıtımı için kortej yürüyüşü düzenlendi. Kortej yürüyüşünde, kınalı koçlar ve kangal köpekleri de yürüdü. Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı’nın 844.’sü Düzenlenecek

844.’sü 26 – 27 Ağustos’ta

Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde düzenlenen Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı’nın 844.’sü 26 – 27 Ağustos’ta düzenlenecek.

Çal Belediyesi’nin düzenlediği UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldığı etkinliğin tanıtımı için Denizli kent merkezinde kortej yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, organizasyon komitesi üyeleri, koyun yetiştiricileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Bayramyeri Meydanı’ndan başlayan yürüyüş Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nı takip ederek 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda sona erdi.

Yürüyüşte kınalı koçların ve kangal köpeklerinin yer alması bulvardan geçen vatandaşların ilgisini çekti.

Eren Unutulmadı

Yürüyüşte Trabzon’da hain saldırı ile şehit edilen Eren’de unutulmadı. Yürüyüşe gelenler ‘İyi ki varsın Eren” pankartları taşıdılar.

”Bu sene Eren için Atlayacaklar”

Yürüyüş 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında son buldu. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan burada bir basın açıklaması yaptı. Akcan;”884’ncüsü düzenlenecek Sudan Koyun Geçirme bizim tarihimiz için çok önemli. Bu tarihi mirasta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yaşayan ve aramızdan ayrılan herkesin bu mirasta emeği var. Bu sene bizim için daha da önemli bir hale geldi. Çünkü Trabzon’da hain bir saldırı ile kaybettiğimiz 15 yaşındaki Eren’imiz için atlayacak koyunlarımız”dedi. Etkinlik programını açıklayan Akcan, herkesi bu etkinliğe beklediğini belirtti.

Renkli Görüntüler

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.