enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3449
EURO
34,9379
ALTIN
2.407,46
BIST
10.218,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Pardus Şarap Hizmet Yelpazesini Genişletiyor

Çal’ın önemli şarap üretim merkezlerinden Pardus Şarap kapasitesini genişletiyor. İhracata hazırlanan Çal firması 600 bin litre kapasitesini 1 milyon litreye çıkardı.

Pardus Şarap Hizmet Yelpazesini Genişletiyor
21.05.2019
A+
A-

Şarap diyarı Çal’da dünyanın en iyi üzümlerinin yanısıra en iyi şarapları üretiliyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen CMC Şarap Fuarı’nda şarap tadımcıları tarafından ödüle layık görülen Pardus Şarap hizmet yelpazesini genişletmeye hazırlanıyor.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı cal-garasi-dunyaya-acildi1.jpg

Pardus Şarap sorumlusu Engin Akşit tesisleri, yeni dönemdeki hedefleri hakkında Denizli Deda Haber’e açıklamalarda bulundu. Pardus Şarap’ın oluşumu ile sözlerine başlayan Akşit,”Pardus 2016 yılında babam Bülent Akşit’in girişimleri sonucu işletmeye başladık. Devraldığımız işletmenin üzerine fabrika kurarak üretime devam ettik. Fabrikamızda kırmızı,beyaz ve roze(pembe) şaraplarını üretiyoruz. Meyve şarabı üretimimiz yok, sadece üzümden oluşuyor. Sultaniye, Çal Karası, Merlot, Şiraz üzümlerinden şaraplarımızı yapıyoruz”dedi.

KALİTELİ ŞARAP İÇİN NE GEREKLİ?

Şarapların üretimi ve kalitesi için gerekli olan unsurlardan bahseden Akşit,”En kaliteli şarap için üzümün kalitesi önemlidir. Üzümün bağdaki bekleme süreci, çiftçinin iyi işlemesi önemlidir. Kısacası üzüm bağda ne kadar iyiyse, şarapta üzümde o kadar iyi oluyor. Biz Öküzgözü, Boğazkere gibi bu yöreye has üzümleri alarak Çal Karası ile onları kupalaşlayıp kırmızı şarabımızı elde ediyoruz. Beyaz şarabı ise Çal’da Selcen, Kabalar yöresine ait Sultaniye üzümü ile yapıyoruz”ifadelerini kullandı.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı pardus-1.jpg

Pardus Şarap Yetkilisi Engin Akşit

92 TAM PUANLA DERECE

Pardus Şarap’ın aldığı ödüle değinen Akşit,”Şuanda yurtdışı ihracatımız bulunmuyor. İlerleyen süreçte planlıyoruz. Türkiye’de market kanalları ve Antalya bölgesindeki otellerle çalışıyoruz. İstanbul’da CMC Şarap Fuarına katıldık. Çal’ı bizle beraber 3 firma temsil etti. Türkiye genelinden 227 şarabın tadımcılar tarafından değerlendirilmesi ile 92 tam puanla derece yakaladık’şeklinde konuştu.

KAPASİTE 1 MİLYON LİTRE OLACAK

Pardus Şarap sorumsulusu Engin Akşit yeni dönemdeki hedefleri için,”Bizim şuanki kapasitemiz 600 bin litre, bu sene kapasite arttırımı için başvurduk. Talebimizin onaylandı. Artık 1 milyon litre üretim yapacağız. Bunun 500 bin litresi full kalite olarak, 500 bini için otellere olmak üzere çalışacağız”dedi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.