enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Taş fabrika kültür ve gastronomi turizminin buluşma noktası olacak

Denizli’nin Çal ilçesinde 1962’de yapımı tamamlanan ve kullanılmadığı için atıl duruma gelen taş fabrika binası, kültürel ve gastronomik turizmin buluşma noktası olacak.

Taş fabrika kültür ve gastronomi turizminin buluşma noktası olacak
04.08.2023
A+
A-

Kültür ve gastronomi turizminin buluşma noktası olacak atıl taş binada uygulanacak olan proje, düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıya İlçe Kaymakam Mert Çanga, İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol ve Belediye Başkanı Fethi Akcan katıldı.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan,

Çalışmanın 5 ayda tamamlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Fethi Akcan, “1962’de yapılan Çal Belediyesi’ne ait olan 200 metrekare kapalı alana sahip, taş fabrikadaki yapı restorasyonu ve çevre düzenlemesi 150 gün içinde tamamlanacak. Taş binanın bulunduğu parsel 10 bin metrekarelik alana sahip. Projede taş binanın yanına restoran yapılacak. Kadın Üretim ve Eğitim Merkezi’nin de bulunacağı alanda Çal Kadın Kooperatifinin yöresel ürünlerinin satışı da yapılacak.
Ayrıca bölgede bulunan Çal’ın tarihi dokusu ve karakteristik özelliğine sahip eski taş evlerinden biri restore edilecek ve konuk evi olarak kullanılacak. Projede Halk Eğitim Merkezi deri atölyesi, keçe atölyesi, geleneksel halı ve kilim dokuma kursları alacak. Çal’ı kültür, doğa ve gastronomi turizmine kazandırmak için çalışıyoruz. Ayrıca, taş binada Çallı kadınların yöresel ürünleri satılacak, ekonomiye katkı sağlanacak” dedi.

İlçe Kaymakamı Mert Çanga ise projenin uzun vadede Çal’ı büyük katkı sağlayacağını, ilçenin turizme açılan en önemli pencerelerinden biri olacağını vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.