enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3712
EURO
34,9854
ALTIN
2.326,10
BIST
9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Vali Karahan’a Ziyaretler Sürüyor

Vali Karahan’a Ziyaretler Sürüyor
25.07.2017
A+
A-

Son çıkan Valiler Kararnamesi ile Giresun Valiliği’nden Denizli Valiliği görevine atanan Hasan Karahan’a Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ,Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ,Çameli Emniyet Amiri İbrahim Uşaklıoğlu ve Çameli Jandarma Komutanı Hamza Çil Denizli Valimiz Hasan Karahan’ı ziyaret etti.

Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ,Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ,Çameli Emniyet Amiri İbrahim Uşaklıoğlu ve Çameli Jandarma Komutanı Hamza Çil Valimiz Hasan Karahan’ı makamında ziyaret ederek görevinin hayırlı olmasını temenni etti. Çameli Kaymakamı Onur Özaydın, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Vali Hasan Karahan’a İlçenin genel durumu ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

ADB YÖNETİMİ VALİ KARAHAN’I ZİYARET ETTİ

Denizli’deki 12 Acıpayam Derneğini bir çatı altında toplayan ve 2016 yılında kurulan kısa adı ADB olan Acıpayam Dernekler Birliği yönetimi 5 Temmuz 2017 tarihinde göreve başlayan Denizli Valisi Hasan Karahan’a makamında hoşgedin ziyareti gerçekleştirdiler.

ADB BAŞKANI PROF. TURGUT TOK VEYÖNETİM KATILDI

Ziyarete ADB başkanı Prof. Dr. Turgut Tok ve ADB yönetiminden Ramazan Kanlık, Güner Ersoy, Doç. Dr. Devrim Alkaya, Mustafa Ünal, Mustafa Dağ, Ramazan Afşar ve Ferdi Yıldırım katıldılar.

 

ACIPAYAM SORUNLARI HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME

Genel bir nezaket ziyareti şeklideki ziyarette ADB’nin amacı ve kapsamı hakkında bilgilendirme yapılırken, Başta Dalaman Çayı kirliliği ve Acıpayam’ın önemli sorunları hakkında kısa kısa bilgilendirmeler yapıldı.

Dalaman çayındaki çevre felaketine sebep olan etkenler ve şu anki durumları hakkında  bilgi veren ADB yöneticisi Mustafa ÜNAL, çevre felaketinin boyutlarını ve atıklarla ilgili kaynaklar ve sebep olduğu çevre felaketi hakkında sivil toplum olarak 14 yıldır mücadele verdiklerininden bahsetti. Ayrıca ADB 2. Başkanı Ramazan Kanlık’da Dalaman çayına atık bırakan Kuru dere güzergahındaki kirlenmeye sebep olan etkenler hakkında bilgi verdi.

KAZIKBELİ SAVAŞI İLE İLGİLİ ADB’NİN PROJELERİ

ADB Başkanı Prof. Dr. Turgut TOK 2. Haçlı savaşlarından olan ve Cankurtaran Kazıkbeli’nde yapılan Kazıkbeli Savaşının tarihçesi ve önemi hakkında Vali Karahan’ı bilgilendirdi. Önümüzdeki yıl sonuna doğru Kazıkbeli savaşının geçtiği topralarda ADB öncülüğünde yapılması planlanan geniş kapsamlı bir konferansa müteakip Kazıkbeli savaşı halk yürüyüşü hakkında destek ve katılım temennilerinde bulundu. Vali Karahan, Kazıkbeli Savaşının hak ettiği ilgi ve tanıtımın eksik olduğunu Antik kentler ve bölgeler paralelinde Türk tarihi ile ilgili değerler noktasında yapılacak çok iş olduğunu ifade etti.

 

ESKİ TÜRK BÜYÜKLERİNİN TÜRBELERİNİN BAKIMSIZLIĞI

Kadim bir Türk yurdu olan Acıpayam yöresinde birçok alperen türk büyüğünün türbesinin olduğunun bahseden ADB yöneticisi Doç Dr. Devrim Alkaya, bu türbelerin halinin içler acısı olduğunu ve türbede yatan şahsiyetlerle ilgili yöre halkının bile bilgisinin olmadığından bahsederek, bir A4 kağıdı bile hiç tanıtımın olmadığını ve hepsinin de derme çatma ve bakımsız olduğunu söyledi. Vali Karahan bu konuda Büyükşehir belediyesi ile iletişime geçeceğini söyledi.

ACIPAYAM DALAMAN YOLU UNUTULMADI

Elli yıldır yapılamayan Acıpayam Dalaman yolu hakkında bilgi ve yapıldığında yöreye getireceği artılardan bahseden ADB yöneticisi Mustafa Dağ, yol konusunda destek beklediklerini söyledi.

ADB GENÇLİK KOLU FAAL VE DESTEK BEKLİYOR

Gençlik yapılanmasında sorumlu ADB yöneticisi Ferdi Yıldırım Acıpayam Hacıkurtlar köyü başta olmak üzere göç sorunundan bahsetti ve Denizli’de oturdukları halde Hacıkurtlar’lı Denizli’deki gençleri bir araya topladıklarını ve çok yakında dernekleşeceklerini söyledi. Kırsaldan kente gelen gençliğin şehirde kötü yollara sapmaması ve memleketlerini unutmaması için sık sık köylerinde biraraya gelip yararlı faaliyetler yaptıklarını söyledi.

Ziyaretin sonunda 2003 yılında yapılan ve 880 sayfadan oluşan Acıpayam sempozyumu sonuç bildirgesi kitabı ve Acıpayam’ın yöresel ürünü olan çekirdekten yetişme 14 Kg karpuz ve kavun valiye takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.