enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2648
EURO
35,0702
ALTIN
2.464,60
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C

Cami Cemaati İsyanda! Eksikler Giderilmiyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Ulu Cami’nin cemaati, iddiaya göre ibadetlerinin eksiklerine yıllardır müdahale edilmediğini, eksiklerin giderilmesi konusunda bir adım atılmadığı gerekçesi ile Denizli Ulucami Yaşatma ve Kültür Hizmetleri Vakfı Başkanı Mustafa Kıvrak’a tepki gösterdi.

Cami Cemaati İsyanda! Eksikler Giderilmiyor
26.09.2018
A+
A-

Cami cemaati 50 araçlık otoparkından ve paralı tuvaletinden elde ettiği gelirleri olduğunu ancak bu kaynaklara rağmen caminin ihtiyaçlarının giderilmemesine isyan etti. Caminin kapılarının inşaat tahtalarından toparlama bir kapı olduğu, tavanının akarak halıları kirlettiği ve kadınların camide abdest alacak yerlerinin bulunmadığı öne sürülerek, yönetimin bu eksikleri yıllardır tamamlamadığı belirtildi. Hayırseverlerin, cami yönetimine girmek istedikleri, camiye maddi yardım talebinde bulundukları ancak yönetimin buna müsaade etmediği öne sürüldü.

 “CAMİNİN CİDDİ GELİRLERİ VAR, ANCAK EKSİKLER”

Pamukkale ilçesinde bulunan Ulu Cami cemaatinden Muhammet Kısaç, onca gelire rağmen camiye gereken ilginin gösterilmemesi hakkında, “Camide çatımız akıyor. Kışları halı kirleniyor. Halı berbat oldu, kokuyor, değişmiyor. Bayanların namaz kılacakları alan dar olduğu gibi abdest alacakları mahal yok. Kapılara bir bakın, inşaat tahtasının kapısı var burada. Bu caminin ciddi gelirleri var” dedi. Camiye yardım etmek istediğini fakat yönetimin buna müsaade etmediğini iddia eden bir cami cemaati ise, “Biz buranın yönetimine girip kadınlar tuvaleti, kadınlar şadırvanı yapmak istiyoruz. Kadınların abdest alacak bir yeri yok burada. Yapmamıza müsaade etmiyorlar. ‘Vakfındır, izin alınması lazım, dilekçi ile yapın.’ Biz neredeyiz, dilekçe ne? Cami bu ya, ben devlet mi yönetiyorum?” ifadelerini kaydetti.

‘CAMİNİN MÜHENDİSİ MÜSAİT OLMADIĞI İÇİN YAPILAMIYOR!’

Denizli Ulucami Yaşatma ve Kültür Hizmetleri Vakfı Başkanı Mustafa Kıvrak da, iddiaları kabul ederek, Cami ile ilgilenen mühendisin müsait olmadığı için yapılamadığını ileri sürdü. Eksiklerin yıllar geçmesine rağmen yapılmadığını doğrulayan kıvrak, caminin çatılarının eski olduğunu fakat iddia edildiği gibi çatılarda akma durumunun olmadığını, sadece hafif bir döküntüsünün olduğunu söyledi. Mühendisin hastalığının bulunduğunu belirten Kıvrak, “Mühendis müsait değil herhalde. Benim işim değil bu, mühendisin işi. Yapacağım diyor mühendis, yapmayacağım demiyor. Adam hastaydı, rahatsızlığı vardı ondan dolayı yapamadı. Başka bir şeyi yok, sadece hastalığı vardı” dedi.

Kaynak: İHA Egeyön Haber Merkezi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.