enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4954
EURO
34,7211
ALTIN
2.408,97
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
23°C

Can dostları Pamukkale Belediyesi Patifest 2023’te buluştu

Can dostları Pamukkale Belediyesi Patifest 2023’te buluştu
11.09.2023
A+
A-

Pamukkale Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen “Patifest” bu yıl da dopdolu geçti.

Pamukkale Belediyesi’nin organizasyonu ile can dostlara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen “Patifest 2023” etkinliğinde konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Can dostlarımızla paylaşacağımız ‘Patipark’ ay sonuna kadar tamamlanacak. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması konusunda önemli bir projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

Hayvan haklarında farkındalığı artırmak amacıyla Pamukkale Belediyesi tarafından “Patifest Denizli 2023” adıyla düzenlenen etkinliğe İncilipınar Parkı ev sahipliği yaptı. Sosyal farkındalık çalışmalarına önem veren belediyeler arasında ilk sıralarda yer alan Pamukkale Belediyesi, Patifest’in bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdi. Sokak hayvanlarının tedavisine ve mama ihtiyaçlarına destek sağlanacağını festivalde, Denizli’de hayvan dostlarının bir araya geldi. Özellikle minik hayvan dostlarının yoğun ilgi gösterdiği festivale, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, eşi Dr. Nur Örki ve çocukları ile aile üyemiz dediği sahiplendikleri köpekleriyle birlikte katıldı. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın izlediği Patifest 2023, can dostların hünerlerini sergilediği yarışmalarla renklendi. Festivalde köpeğim ile aramdaki uyum, tarz, sadakat kategorilerinde gerçekleşen yarışmalarda ödüle layık görülen can dostları ve onların sahiplerine günün anısına madalyaları Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki verdi. 

“SEVELİM SEVMEKTEN ASLA ZARAR GÖRMEYİZ”

“Dünyayı can dostlarımız olan hayvanlarla paylaşıyoruz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bazen televizyonlarda, haberlerde denk geliyorum. Bir hayvanı tekmeleyen iki ayaklıyı görüyorum ve diyorum ki bunu nasıl yaparsın, ruhunda hiç mi sevgi kalmadı. Ruhumuzun uykuda olan kısımlarını uyandırmanın bir yolu var. O yol bu can dostlarımıza vereceğimiz sevgiden geçiyor. Bazen biz ilgimizi azaltsak dahi onlar hep sevgilerini, şefkatlerini gösterirler. Onlarla birlikte olmak gerçekten çok güzel. Sevelim sevmekten asla zarar görmeyiz. Hepsini sevelim. Sadece evimizdekileri değil ama her yerdekini. Sokaktakileri, sahipsiz kalmış olanları da. Hiçbirini sahipsiz bırakmayalım. Bu etkinliklerimizin amaçları içerisinde topluma bir de mesaj vermek var. O da şudur; biz sadece evimizde bahçemizde bizlerle hayatını sürdüren can dostlarımıza vermeyelim sevgimizi. Sokaklarda bizim ilgimize ve şefkatimize muhtaç olanları da unutmayalım. Onların da bir can olduğunu asla gözden kaçırmayalım” dedi.

“PATİ PARK EYLÜL SONUNA HAZIR”

Hayvan dostlarına bir müjde veren Başkan Örki, “Sevgili dostlarım bizlerde belediye olarak geçtiğimiz sene vaat ettiğimiz bir projemiz vardı. Eylül ayının sonu itibariyle Patipark’ımızı sizlerin ve can dostlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Maalesef yazlık heveslerle hayvan ediniyoruz. Sonrasında onlara vakit geçirmede sorun yaşadığımızı düşünüp onları terk ettiğimiz de oluyor. Biz istedik ki pati dostlarımızla kullanabileceğimiz, onlarında keyifle vakit geçirebileceği bir parkımız olsun. İnşallah Eylül ayı sonu itibariyle her birinizin hizmetine sunulmuş olacak. Orada da keyifli güzel günleri hep birlikte paylaşalım” diye konuştu. Hayvan dostlarına yeni bir projenin müjdesini de veren BaşkanÖrki, “Bundan sonra da, hayvansever derneklerimizle sürekli bir aradayız. Biz hayvanlarla mücadele etmeyeceğiz. Biz hayvan sayısındaki o kontrolsüz popülasyonla mücadele edeceğiz. Hayvan kısırlaştırmayla ilgili olarak çalışmalarımızda Denizli’mizdeki veterinerlerimizle iş birliği içinde olarak,  hassasiyet göstereceğiz. Yeni projemiz bu. Böylelikle yıllara göre sokaklarımızdaki hayvan sayımızda da bir azalma olmuş olacak. Yine sokaklarda besleme çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Sıcak yaz günlerinde su imkânı sağmaya devam edeceğiz. Sevgili dostlarım biz dünyayı bu güzellikler birlikte paylaşıyoruz. Onlara da saygı duyarak şefkat göstererek, bu dünyayı birlikte yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

HAYVAN DOSTLARI FESTİVALDEN MEMNUN AYRILDI

“Pamukkale Belediyesi Patifest Denizli 2023”e katılan hayvan dostları festivalden memnun ayrıldıklarını dile getirdiler. Festivale katılan Mehmet Kartal, “Çok güzel bir festival oldu. Keşke her zaman yapılsa. Benim hayvan dostlarımızdan tek beklentim şu. Lütfen hayvanları sokağa atmasınlar, sahiplensinler. Onların bizden istediği bir kap su bir lokma ekmek” dedi. Can dostların parayla satılmasına karşı olan Aliye Çevik ise festivalin çok güzel olduğunu söyleyerek, “Lütfen can dostlarımızı satmayalım. Sahiplenelim” diye konuştu. “Bu etkinlik için her şeyi düşünmüşler” diyen Bülent Tanrıöğen de etkinliğin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Minik hayvan sever Neva Uysal da, köpeği Harly ile festivale katılarak, bu etkinliğin reklamını billboardlarda gördüğünü belirterek, etkinlikten memnun olduğunu söyledi. Şahika Nizamlı ise “Çok güzel çok renkli bir etkinlik. Oğlumu getirdim bende. Birazdan defileye çıkacak. Bu tarz etkinlikler çok güzel oluyor. Geçen yıl da katılmıştım” diye konuştu. 4 köpeğiyle festivale gelen Emine Karaalp, “Festivale Daha önce 2 kere daha katılmıştık. Çok eğlenceli bir festival oluyor. Gelmeyenlerde gelsinler. 4 tane köpeğim var. Farkındalık oluşturması açısından çok güzel bir festival. Pamukkale Belediyesi’ne bu etkinlik için teşekkür ediyoruz” dedi. “Patifest 2023” kapsamında DJ Güray performans sergilerken, Tekil-A grubu konser verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.